Predstavljen novi-stari trener Mumlek, Cvek dovodi Benka?

NK Varaždin

05. 07. 2018.

Bez obzira što nas sve ovih dana trese nogometna euforija vezana uz nastup naše reprezentacije u Rusiji, na današnjoj press konferenciji u NK Varaždinu okupio se velik broj novinara. Povod je bila inauguracija novog – starog trenera Varaždina, Miljenka Mumleka. Na Mumleka ne treba trošiti previše riječi. Legenda je kluba koja je prva preuzela trenersku palicu nakon što su se u Zagrebačkoj 94, prije dvije godine, počele slagati kockice povratka varaždinskog nogometa na stare staze slave. No nije izdržao do kraja trećeligaške sezone. Odstupio je, zamijenio ga je Kastel, a Kastela Kovačević. Danas je Mumlek opet tu.
– Mislim da se ne trebam predstavljati jer svi me dobro poznajete. Zahvaljujem se ljudima iz kluba što su mi ukazali povjerenje. Ambicije su jasne, a to je Prva liga koja je prošle godine izmakla za dlaku. Od prvog dana priprema trebamo krenuti koncentrirano i motivirano kako kasnije nebi žalili za nekim izgubljenim bodovima na početku. Znam da je rezultat najbitniji, a trudit ću se da moja momčad igra lijepo i atraktivno.
Dotako se Mumlek i igračkog kadra.
– Trenutačni igrački kadar, uz pojačanja a i prije svega podizanja forme nekim igračima od prošle sezone, može ostvariti Prvu ligu. Primjerice, Jertec i Golubar bili su odlični, a na njihovu razinu igre moramo podići i ostale igrače.
Novinare je zanimalo koje su pozicije u momčadi deficitarne.
– Pozicija lijevog beka je problem svugdje pa tako i kod nas, a osim toga tu je i problem jednog pravog napadača koji bi nam u sezoni donio barem 10 do 15 golova. Problem nam sada stvaraju mladi igrači jer prema propozicijama u momčadi moramo imati barem trojicu mlađih od 21 godine. Zato bih htio Nevistića koji je bio sjajan prošle sezone. No to ovisi o dogovoru s Rijekom. Uglavnom, o pojačanjima više brine uprava.
Mumlek je predstavio i svoj stručni stožer.
– Trener golmana bit će i dalje Marčetić, kondicijski trener bit će poznati Varaždinac Bojan Golub, a moj prvi pomoćnik Nikola Šafarić.
Mumlek će s pripremama startati u ponedjeljak, 9. srpnja, i na prvom treningu imat će, kako je sam rekao, 28 igrača, ali samo prvi tjedan, jer nekima će se morati zahvaliti. Za sada se zna da su ugovori istekli Prahiću, Šimeku i Eriću i pitanje je da li će oni ostati ili otići. Što se pojačanja tiče tu je riječ uzeo predsjednik Stjepan Cvek.
– Prema prijašnjim iskustvima preferiramo dovođenje bivših, domaćih igrača i igrača iz naše Škole nogometa, a isti je slučaj i s trenerima. Vratili smo tako Mrmića i Brezovca, a stigao je i Dominik Perković iz druge momčadi Dinama. Trenutno nam je u prvom planu povratak Leona Benka koji je slobodan i ako ne pronađe neki inozemni angažman pojačat će naše redove. Radimo na dovođenju još nekih igrača, ali o tome za koji dan. Veliko je zanimanje za Domagoja Drožđeka i mislim da smo blizu realizacije transfera u jedan inozemni klub – rekao je Cvek.

r.l. / www.aktualno.hr

05. 07. 2018.