Pozvani ste na besplatno vježbanje na Slobodi!

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

10. 10. 2019.

Treću godinu zaredom Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavila je s provođenjem sportsko-rekreacijskog programa „Zdrava pokret!“, besplatnog vježbanja za Varaždinke i Varaždince.
Besplatan program, osmišljen da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života, odvija se na vanjskom i unutarnjem prostoru Sportskog centra Sloboda, a novost je da se provodi ne jednom, nego dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom, s početkom u 18 sati i traje sat vremena.
Vježbačicama i vježbačima jučer se pridružio predsjednik ZSZGV-a Alen Runac.
– Projekt je imao dobar odjek među Varaždincima i dobar odaziv. To je ono što govorim od početka mandata predsjednika – trebamo sportašima, kao i rekreativcima, osigurati dvije stvari: uvjete za trening, za vježbanje, i nekoga tko će ih voditi. Svi mi sportaši znamo da su to dvije osnovne stvari da se netko može baviti sportom ili rekreacijom. Ovo je kvalitetan iskorak u rekreaciji i vježbanju građana Varaždina – kazao je Runac.
Na Slobodi je bio i gradonačelnik Ivan Čehok koji je pohvalio ovaj projekt istaknuvši velika ulaganja u varaždinski sport, u objekte i opremu, ali i u stručne kadrove i rad s mladima, što je vidljivo i u postignutim rezultatima. Posebno je istaknuo vrijednost besplatnog vježbanja za građane.
A vježba se pod stručnim vodstvom. Treninge vode kineziolozi kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Marina Godinić i Tomislav Biškup.
– Treninzi su prilagođeni svima. Uglavnom se rade funkcionalne vježbe, vježbe uz pomoć težine vlastitog tijela, a kombiniramo ih s vježbama s rekvizitima. Cijela obitelj može doći jer su vježbe prilagođene. Mogu se dobiti i savjeti o vježbanju u slobdno vrijeme ili o prehrani. Posebno nas veseli što je iz godine u godinu sve veći broj vježbača – rekao je Biškup.
Jedna od redovitih vježbačica je i Mila Šeruga:
– Super je što imam priliku jedan sat, dvaput tjedno, provesti na vježbanju na Slobodi. Ispočetka izgleda kao nemoguća misija, ali nakon svakog sata osjećate se super, izbacite stres, ne morate razbijat čaše ni tanjure. Došla sam u kondiciju i važno je da se mi penzioneri ne zapustimo, a da imamo neku vježbu koja je jača od razgibavanja. Varaždinci, dojdite!

zsugv zdrav pokret 1 zsugv zdrav pokret 2 zsugv zdrav pokret 3 zsugv zdrav pokret 4 zsugv zdrav pokret 5 zsugv zdrav pokret 6 zsugv zdrav pokret 7 zsugv zdrav pokret 9 zsugv zdrav pokret 10 zsugv zdrav pokret 11

aktualno.hr

10. 10. 2019.