Posljednja utakmica sezone Varteks vs. Podravac: ‘Marek’ oduševljen klubom i optimističan glede pobjede!

NK Varteks

02. 06. 2023.

Posljednji protivnik Varteksa bit će Podravac, a utakmica se igra u subotu, 3. lipnja u 17:30 sati.

Posljednje kolo Bumbarima donosi ogled u Virju, s ekipom Podravca s kojom je i započelo proljeće, a iz stručnog stožer već nekoliko tjedana najavljuju maksimalno ozbiljan završetak sezone.

Prva utakmica protiv Virja ujedno je bila i prva u kojoj je zaigrao Zimbabveanac Romario Matova, i odigrao je sve osim jedne utakmice, i to sve praktički u punoj minutaži, na vrlo visokoj razini.

– Mogu reći da sam zadovoljan, ali također, uvijek ima mjesta za napredak, ne smiješ se nikad zadovoljiti – ističe Romario Matova, koji je u varaždinskom kraju postao Mario, pa ga često zovu i Marek. Inače, Romario živi u Sračincu, ovdje je zasnovao obitelj, a bavi se i nogometnim suđenjem.

– Svi su me odlični prihvatili, prezadovoljan sam s klubom, sve je izvanredno. Svi su mi pružili veliku količinu emocija, ljubavi, spontano. Navijači su također odlični, podržavaju klub s velikim emocijama, što je odlična stvar – ističe Romario Matova.

I forma ekipe se nekako polako uspinjala pa se čini kako sezona odmiče, da Bumbari ‘ubadaju’ sve jače i bolje.

– Imali smo i trenersku promjenu, veliko hvala i bivšem treneru koji je sve postavio na noge, Marko to sada samo nastavlja. Što se tiče rezultata, možda smo mogli biti i malo više gore, ali pokušat ćemo se popraviti iduće sezone. Moramo zapamtiti što je bilo krivo, i pokušati to raditi bolje – istaknuo je Matova.

Posljednji protivnik je Podravac, koji se muči u borbi za opstanak, trenutno su dva boda ispred Podravine na pretposljednjem mjestu, a u prvoj proljetnoj utakmici, na Slobodi su se prezentirali u vrlo solidnom svijetlu, poveli 1:0, da bi Varteks tek poravnao do kraja utakmice. Ipak, neovisno o toj utakmici, ‘Marek’ ima jasan recept za pobjedu.

– Ekipa je u odličnom raspoloženju, odličnoj formi nakon posljednjih utakmica, ali moramo i ovoj utakmici pristupiti kao i svima dosad. Sve do kraja moramo odigrati na visokoj razini, da zaključimo sezonu u stilu – tvrdi Varteksov veznjak, koji je ove sezone igrao i bočnog igrača i stopera, s obzirom da je obrana rijetko bila u kompletnom sastavu. I na svakoj poziciji ostavio odličan dojam.

Što se njega tiče, tvrdi da zasad ne razmišlja o idućoj sezoni.

– Razmišljam samo o utakmici koja je prva sljedeća, trenutno me samo zanima o tome kako završiti sezonu pa ću onda razmišljati o nastavku karijere – zaključio je Romario Matova.

02. 06. 2023.