Posjet učenika II. osnovne škole Varaždin Sportskom centru Sloboda

Projekt Zdravokret

18. 04. 2018.

Varaždinska II. osnovna škola već desetak godina organizira projektnu nastavu u sklopu koje je ove školske godine pokrenut projekt “Zdravokret”, a njegov cilj je kroz radionice i razne druge aktivnosti ukazati učenicima na važnost zdrave prehrane i kretanja.
Djeca su u sklopu projekta “osvojila” Ivančicu, oni manji Pokojec, sudjelovali su u brojnim edukativnim šetnjama, posjetili Udrugu za zaštitu životinja Spas, upoznavali mogućnosti koje Varaždin pruža svima onima koji žele zdravo živjeti i kretati se. Vrijedi istaknuti da su se aktivnosti provodile i na prijedloge samih učenika.
Projekt se provodi od rujna prošle godine i završava ovoga tjedna, a u sklopu posljednja tri projektna dana učenici su danas, u pratnji profesorica engleskog jezika Alenke Trtinjak i Dubravke Pavlić, posjetili Sportski centar Sloboda u Varaždinu, kako bi se upoznali s mogućnostima koje pruža.
– Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina potpomogla je ovaj dio projekta ugostivši učenike u Sportskom centru Sloboda, gdje smo ih upoznali s unutarnjim i vanjskim dijelovima centra te klubovima, odnosno sportovima koji se ovdje mogu trenirati. Doznali su mnogo i o osnovama pojedinih sportova, a uz to, dali smo im najvažnije informacije o zdravoj prehrani – istaknula je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici.
Osnovnoškolci su sudjelovali i u nogometnom natjecanju za djevojčice i dječake pod nazivom „Novo Nordisk Cup“, pod vodstvom Tomislava Jelenskog, profesora kineziologije.
Nakon Slobode, učenici su posjetili TTS centar, sa željom da doznaju kako izgleda moderan sportski objekt za aktivnosti odraslih i djece.
Sutrašnji će dan provesti u školi, radeći na powerpoint prezentacijama i plakatima, nakon čega će na školskom dvorištu igrati stare, već pomalo zaboravljene dječje igre, čime će završiti ovogodišnji projekt “Zdravokret” u kojem su sudjelovali brojni učenici i učitelji II. osnovne škole Varaždin.

II.OŠ_2 II.OŠ_3 II.OŠ_4 II.OŠ_5 II.OŠ_6 II.OŠ_7 II.OŠ_8 II.OŠ_9

18. 04. 2018.