Počinje Europski tjedan sporta: Varaždinke i Varaždinci, staro i mlado, dođite ove subote na besplatan trening

ZSUGV

21. 09. 2022.

Diljem Hrvatske po osmi će se put organizirati Europski tjedan sporta i to od 23. do 30. rujna 2022., a Ministarstvo turizma i sporta će pod motom #BeActive tijekom cijelog tjedna organizirati niz aktivnosti kojima će potaknuti građane na bavljenje sportom.

Europska komisija inicirala je projekt kao odgovor na loše statistike o tjelesnoj aktivnosti građana Europske unije, a cilj projekta je promicati sport, redovitu tjelesnu aktivnost građana svih dobi i stupnja fizičke pripremljenosti, kao i pozitivan učinak koji imaju na fizičko i mentalno zdravlje i socijalnu uključenost te potaknuti građane na aktivniji i zdraviji život.

Projektom se želi potaknuti građane da pronađu sport, odnosno vrstu rekreacije koja najbolje odgovara njihovim interesima, mogućnostima i potrebama, ali i da ostanu aktivni tijekom cijele godine, ne samo tijekom Europskog tjedna sporta. Zahvaljujući projektu, dosad se „pokrenulo” 200 tisuća građana.

Koliko su sport i rekreacija važni dobro znaju i u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina pa tijekom godine dvaput tjedno na Sportskom centru „Sloboda“ organiziraju „Zdrav pokret”, a uz potporu Grada Varaždina i ove će se godine pridružiti projektu Europski dan sporta.

Tim će povodom u subotu, 24. rujna od 11 do 12 sati na Kapucinskom trgu organizirati besplatan trening za građanke i građane Varaždina, od školske do starije životne dobi.
Trening će biti koncipiran od vježbi zagrijavanja, vježbi snage vlastitim tijelom te istezanja, a vodit će ga profesori kineziologije Marko Črljenec i Tea Martinčević.

„Sport i rekreacija važni su za sve generacije, nužni su u prevenciji bolesti, a ujedno su i važan čimbenik za cjelovitu izgradnju osobe. Mnogi naši sugrađani to znaju i sudjeluju u našem „Zdravom pokretu”, a priliku za dobar trening u subotu će imati i svi ostali. Pozivam, stoga, sve Varaždinke i Varaždince, i one velike i one male, da nam se pridruže na Kapucinskom trgu, a sve što trebaju ponijeti su dobra volja i osmijeh”, poručila je stručna suradnica u ZSUGV Anica Sitar.

Kako bi osigurali svoje mjesto na prostirci za vježbanje, svoje sudjelovanje prijavite putem maila strucni.suradnik@varazdin-sport.hr te navedite vaše ime i prezime i godinu rođenja.

zsugv eu tjedan sporta001

zsugv eu tjedan sporta000 zsugv eu tjedan sporta003

 

 

21. 09. 2022.