Plivačice Druge i plivači Šeste OŠ najbolji

Županijsko prvenstvo

14. 02. 2018.

Na varaždinskim Gradskim bazenima održano je ekipno županijsko prvenstvo osnovnih škola u plivanju.
Organizatori natjecanja bili su Školski sportski savez Varaždinske županije i Grada Varaždina, a priređivač natjecanja Plivački klub Barok. Plivale su se discipline: 50 leptir, 50 leđno, 50 prsno i 50 slobodno te štafete 4×50 slobodno i 4×50 mješovito. Nastupilo je šest muških ekipa i četiri ženske ekipe.
Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela je 2. osnovna škola. U vrlo neizvjesnoj borbi do samog kraja, učenice 2. OŠ osvojile su 56 bodova, samo bod više od 4. OŠ. Treće mjesto pripalo je 6. OŠ koja je osvojila 39 bodova. Pobjedu su izborile Tia Mihinjač, Marija Erceg, Majda Jug, Nika Dobovičnik, Gloria Grđan, Vilma Ostrognaj, Katarina Kos, Iva Krišto i Ines Oreški.
U konkurenciji plivača najuspješniji su bili učenici 6. osnovne škole koji su osvojili sjajnih 106 bodova. Do pobjede su doplivali Niko Balenta, Danijel Gašparić, Noa Cingula, Hrvoje Đurman, Erik Hunjek, Bruno Kosmačin, Ferdinand Hižak, Matej Čok i Vili Kelemen. Drugo mjesto zauzeli su učenici 5. OŠ s 84 boda, a treće učenici 4. OŠ koji su osvojili 70 bodova.
Pobjednici će predstavljati Varaždinsku županiju na državnom prvenstvu osnovnih škola.

14. 02. 2018.