Plivači Baroka uspješni

Proteklog vikenda plivači i plivačice Baroka nastupili su na dva prestižna natjecanja.

11. 11. 2015.

Na 6. Plivačkom kupu grada Koprivnice nastupilo je 325 kadeta, mlađih kadeta i početnika iz 14 hrvatskih klubova. Na programu su bile discipline 50 slobodno, 50 leptir, 50 leđno, 50 prsno i 100 slobodno. Plivački klub Barok nastupio je s 40 plivača, 22 muška i 18 ženskih. Osvojili su ukupno sedam odličja, od kojih jedno zlatno te tri srebra i tri bronce.

 

Jedinu zlatnu medalju osvojila je kadetkinja Doris Hudek u utrci 50 leđno, čemu je pridodala i broncu na 50 prsno. U istoj kategoriji broncu na 50 leđno osvojila je Petra Gašparac. U kategoriji mlađih kadeta treće mjesto u utrci 50 leđno osvojio je Erik Hunjek. U kategoriji početnica čak tri srebra osvojila je Leona Juriša. Bila je trća u utrkama 50 slobodno, 50 delfin i 50 leđno.

 

Vrijedi spomenuti kako je nekoliko licenciranih sudaca iz Varaždina sudilo na natjecanju te je na taj način pomoglo u njegovoj organizaciji.

 

U Zagrebu je održan 43. Međunarodni plivački miting “Mladost” koji je okupio 499 natjecatelja iz 46 klubova iz Hrvatske, BiH, Mađarske, Slovenije i Crne Gore. Plivački klub Barok predstavljali su Martina Štefinec, Lea Ćelić, Mirta Piskač i Luka Cvetko. Veliki uspjeh ostvarili su Luka Cvetko i Martina Štefinec plasiravši se u finalne utrke u iznimno jakoj konkurenciji.

 

Martina Štefinec plasirala se u finale utrke 100 prsno u C kategoriji u kojoj je zauzela odlično 5. mjesto isplivavši osobni rekord dvaput u jednom danu. Luka Cvetko plasirao se u finale utrke 100 slobodno u C kategoriji u kojoj je zauzeo 8. mjesto uz osobni rekord. Lea Ćelić i Mirta Piskač u utrkama u kojima su nastupile također su ostvarile svoja najbolja vremena.

 

Sljedeći nastup plivači Baroka imaju već u subotu na mitingu u Celju. Nastupit će 15-ak članova i to kategorije seniora, juniora i mlađih juniora.

11. 11. 2015.