Pichleru KTRV i Alpe Adria triatlon kup

Završnica na Kraigersee triatlonu

11. 09. 2017.

Došao je dan odluke. Počelo je u Veneciji s triatlonom 22.4, a završilo 2.9. na brdskom triatlonu, Kraigersee, koji se boduje za KTRV i Alpe Adria triatlon kup.
Pichler je KTRV osvojio, a u AAT kupu je sve bilo otvoreno, trojica su mogla osvojiti kup. Dva Talijana i Pichler i odlučivalo se na utrci, na Kraigersee triatlonu. Posebnost utrke je što se triput mora popeti biciklom na vrh brda Gassing iznad jezera i brdsko trčanje. Organizator je odstupio od ITU standarda, limit za sprint triatlon je 90 minuta, a za ovu tešku utrku pomaknut je na 120 minuta. Tako da su svi završili utrku osim desetak odustalih i diskvalificiranih od 250 startera.
U Varaždinu je jutro bilo kiselo, zrak 13 stupnjeva. Na startu utrke u 14 sati, voda 18, a zrak 13 stupnjeva. Sipila je zimska sitna kiša potpomognuta sa sjevernjakom. U Tirolu je pao snijeg iznad 700 m. Pravila za utrku, dozvoljen neopren, dozvoljeni TT bicikli, zabranjen draft. Finišere je na cilju dočekalo kuhano vino i mali milijun raznih kolača i torti. Bilo ih je toliko da je ostalo nešto i putnih kolača, sve su ih pripremile domaće žene.
Od konkurencije u Pichlerovoj kategoriji nikog od zadnje utrke u Finkensteina. Na trku je došao samo jedan Talijan, dr. Carella. Drugi je radije ostao u toplom domu. Dvojica za prvo mjesto, Pichler je pustio Carellu da vodi, držeći na ga na oku. Biciklistička staza je opasna na nizbrdici, juri se preko 60 km na sat i ima padova kad je suho, a sad je asfalt bio mokar. Pustio je Carellu da uđe prvi u tranziciju (skidanje s bicikla) i na brdskom trčanju rutinski ga ostavio iza sebe 9 minuta.
Na proglašenju, u kategoriji, prvi je bio na utrci, prvi za KTRV kup, prvi za AAT kup, a nagrada za najstarijeg triatlonca izbjegla mu jer je to bio Dr. Carella (1950). Nažalost, nagradu nije dobio jer je prerano napustio ceremoniju proglašenja. Nagrada je bila jedan dan pansiona u Kraigeru. Još je bilo proglašenja, najbrži tko se popne biciklom na vrh Gassing, pojedinačno i štafetno. Zanimljivo da od tih pobjednika penjača nitko nije bio na postolju u trci ili u kategoriji.
Za kraj sezone Pichler u europskim nastupima ima 14 utrka i 20 postolja.

11. 09. 2017.