Petero Varaždinaca na startu Ultra-Trail du Mont-Blanc

SRD 315 Sjeverozapad

12. 01. 2018.

Na startu utrke duge 170 kilometara s 10.000 metara uspona, koja se trči po surovom terenu područja koje okružuje Mont Blanc, koji je sam po sebi simbol ljudske izdržljivosti, te kroz tri države i na kojoj se penje na deset vrhova u području oko Mont Blanca ove godine stajat će 5 članova varaždinskog SRD 315 Sjeverozapad: Jelena Sekelj, Mario Erdec, Igor Varga, Ranko Orehovec i Zenil Vugrinec.
Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) jedan je od najtežih ultra maratona današnjice i simbol ljudske izdržljivosti, koja za svakog ozbiljnog trkača ima kultni status. To je najnemilosrdnija europska utrka koja se trči po surovom alpskom terenu, veći dio staze je iznad 2000 metara nadmorske visine i trči se u različitim vremenskim uvjetima. Trčati u sjeni Mont Blanca, prolazeći kroz različite konfiguracije terena i visinske razlike, s nepredvidljivim vremenom koje ima raspon od kiše do visokih temperatura, izazov je veći od natjecanja sa drugim sudionicima utrke. Sa startom i ciljem u Chamonixu, većina natjecatelja na stazi provede dvije noći, budući je vremenski limit za završiti utrku 46 sati i 30 minuta.
Za kvalifikaciju moralo se sakupiti 9 ITRA bodova u posljednje dvije godine, i to u maksimalno tri utrke. Nakon što se sakupe bodovi i izvrši prijava na utrku slijedi izvlačenje. Samo sretnici dobivaju priliku, a od samo 8 Hrvata, čak 5 ih je iz varaždinskog kluba 315 Sjeverozapad.
Pripreme i odlazak na utrku iziskuju znatne financijske izdatke pa je svaka pomoć klubu SRD 315 Sjeverozapad dobrodošla da njihovi trkači dostojanstveno predstave Varaždin na ovoj svjetskoj manifestaciji. SRD 315 Sjeverozapad tri godine je do sada imao uspješne predstavnike na UTMB-u, a sad čak njih 5. Među njima i Jelena, kao jedina žena iz Hrvatske, ima priliku da se upiše u povijest.

12. 01. 2018.