Patrik Koščak bit će glavni tajnik i sljedeće četiri godine

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

31. 05. 2019.

Dosadašnji glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Patrik Koščak, taj će posao obavljati i u sljedeće četiri godine. Odluka je to sa sjednice Izvršnog odbora Zajednice održane u srijedu, 29. svibnja.
Član Povjerenstva za utvrđivanje uvjeta kandidata na temelju pristiglih zamolbi za mjesto glavnog tajnika, odvjetnik Goran Vučetić, naveo je da su dvojica kandidata ispunila uvjete.
– Uvjeti su propisani našim pravilnikom i dvojica kandidata su zadovoljila te uvjete. Javila su se dvojica kandidata, Lovro Juzbašić i dosadašnji tajnik, Patrik Koščak. Obojica su zadovoljila sve uvjete i priložili su uz to kratki program rada, kako zamišljaju rad Zajednice u četiri godine. Mi smo zaista pažljivo promotrili te prijedloge i nakon razmatranja obje ponude, najprije kao Povjerenstvo, a kasnije kao Izvršni odbor, prihvatili smo kandidaturu Patrika Koščaka – rekao je Vučetić koji je zahvalio na prijavama obojici kandidata dodavši da su obje bile kvalitetne.
– No mi smo do sada surađivali s Patrikom. On ima dobre stručne i ljudske karakteristike, zaista živi za sport i tu nekakve sumnje u njegove kvalitete i rad nema. Čvrsto stojimo iza te odluke. Ali već i danas smo razgovarali kako još poboljšati taj rad jer onog trenutka kad postaneš zadovoljan počinješ padati. Mi kao sportaši navikli smo da nikad ne možeš stati i moraš uvijek htjeti bolje i više i jače. Nama je ovo, možemo reći, formalna stvar, svake četiri godine izabrati, ali ono što ćemo zaista odraditi u ove četiri godine to će biti slika tog izbora i vjerujemo da Patrik koji ulazi u svoj drugi mandat može apsolutno biti bolji – kazao je Vučetić.
Patrik Koščak, kao glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u novi mandat ulazi jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora.
– Pet godina iskustva, računajući i godinu kao vršitelj dužnosti, je iza mene. Mogu to izuzetno dobro iskoristiti i vidjeti koje greške i propusti se mogu poboljšati u funkcioniranju krovne sportske organizacije varaždinskog sporta na dobrobit svih sportaša Grada Varaždina. Naglasak svakako mora biti na osiguravanju uvjeta sportašima za bavljenje sportom i za trenerski rad. Naravno i pokušati izboriti da trenerski rad odnosno stručan rad u sportu mora biti adekvatno nagrađen i da taj dio Programa javnih potreba u sportu bude osiguran sportašima. Također, dio sredstava za natjecanja sportaša mora biti uvećan. To su tri osnovna uvjeta za sve mlađe uzrasne kategorije, odnosno sve sportaše u mlađim kategorijama koji se natječu u svim segmentima sporta, 47 sportova, odnosno 123 sportske udruge u Gradu Varaždinu. Profesionalni sport u Gradu Varaždinu niti može niti smije biti financiran iz redovnog Programa javnih potreba u sportu. Načini financiranja klubova od posebnog interesa za Grad Varaždin postoje, no tu je izuzetno važna sprega i razgovori klubova i čelnih ljudi Grada Varaždina – najavio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

koscak 2

31. 05. 2019.