Patrik Grđan briljirao na prvenstvu države u boksu

BK Omega Varaždin

08. 03. 2020.

U hramu košarke u Splitu na Gripama, održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za žene i mlađe seniore. Nastupilo je četvero članova varaždinskog Boksačkog kluba Omega: Patrik Grđan, Tajana Koščak, Patricija Špoljarić i Valentino Florijanić. U tri dana vrhunskih borbi varaždinski borci postigli su fantastične rezultate.

Patrik je u kategoriji do 69 kg u tri dana boksao četiri borbe i postigao besprijekoran skor, bez izgubljenog meča pobijedio je sve suparnike i pokazao kvalitete kakve imaju boksači najvišeg ranga. U prvoj borbi svladao je Brunu Cikatića iz BK Pauk, od prve minute krenulo je žestoko, ali Patrik ubrzo preuzima kontrolu nad borbom i odnosi pobjedu. Drugi dan natjecanja u drugoj borbi Patrik je još efikasniji te brzim prekidom odnosi pobjedu nad Filipom Mimicom iz BK Grom. Treći dan natjecanja iznimno je naporan za našeg borca jer su na rasporedu borbe za ulazak u finale. Patrik u teškoj borbi pobjeđuje Petra Pavčeca iz BK Nokaut Zagreb, a u finale se plasirao i drugi opasan borac iz BK Nokaut Matej Hlača. U večernjem programu na rasporedu finala prvenstva države Patrik Grđan – Pako odnosi pobjedu u prepunoj dvorani uz gromoglasno navijanje i podršku drugih boraca, prijatelja i navijača. Treba istaknuti da je boksačko povjerenstvo proglasilo Patrika najboljim tehničarom na prvenstvu, a nagradu mu je uručio predsjednik saveza Bono Bošnjak ispred organizatora i boksačkog saveza.

Uz Patrika izvrsne rezultate ostvarili su i Tajana Koščak u kategoriji do 54 kg, u prvoj borbi svladala je iznimno opasnu i čvrstu Aleksandru Vučinić iz BK Borovo, ali je u finalu za nijansu bolja bila Hrvojka Čudina iz Zagreba, pa Tajana ponosno donosi srebro u kolekciju. Patricija Špoljarić u kategoriji 81+kg osvojila je srebrno odličje protiv Mater Lilić iz BK Salona. Valentino Florijanić zaustavljen je na startu prvenstva od iskusnog Roka Gugića iz BK Infinitius, ali upisuje iskustvo s prvenstva. Varaždinske borce vodili su treneri Emerik Večerić i Miljenko Rožmarić.

Iz varaždinskog kluba čestitaju borcima, protivnicima, trenerima, organizatoru i savezu na ostvarenim uspjesima i najavljuju pripreme za sljedeća natjecanje.

boks omega 5 boks omega 1 boks omega 2 boks omega 3

08. 03. 2020.