Pajtak i Gorički prvaci Hrvatske

Disc golf

06. 06. 2018.

Tomislav Gorički iz Flying disc kluba Zagreb i Danica Pajtak iz Disc golf kluba Varaždin su prvaci Hrvatske u disc golfu 2018. godine. Titule su osvojili na uzbudljivom 6. Prvenstvu Hrvatske koje se održavalo 2. i 3. lipnja na stalnom disc golf terenu na Platku.
Prvenstvo se igralo po pravilima Profesionalne disc golf asocijacije (PDGA). Igrale su se tri runde po 18 staza, a najboljih pet muških i četiri ženske natjecateljice igrali su finale na devet staza.
U ženskoj kategoriji nakon prve runde u vodstvu je bila 14-godišnja Varaždinka sa zagrebačkom adresom Ana Gorički koja je pokazala izvrsnu formu i najavila kako od nje možemo očekivati odlične rezultate u budućnosti. Nakon druge runde starija i iskusnija Varaždinka Danica Pajtak prešla je u vodstvo i na kraju završila turnir s 11 bodova prednosti pred drugoplasiranom Anom Gorički. Borba za treće mjesto u ženskoj kategoriji bila je pak neizvjesna do samog kraja. Varaždinka Maja Šimenc i Zagrepčanka Ira Molnar Gorički do zadnje staze bile su izjednačene, no promašeni “putt” na zadnjoj stazi Varaždinku je koštao borbe za postolje pa je treće mjesto pripalo Iri Molnar Gorički.
U muškoj kategoriji borba za postolja bila je neizvjesna do samog kraja. Nakon prve runde Varaždinac Dinko Šimenc i Zagrepčanin Tomislav Gorički bili su izjednačeni, a nakon druge runde sam je u vodstvu ostao Gorički. Na samo jedan bod zaostatka su mu se približili i Varaždinci Aki Vucković i Nino Đurak, dok je Šimenc pao na 4. mjesto na koje se probio i Novomarofčanin Marko Maltar. U uzbudljivom finalu Šimenc se iz pozadine uspio probiti do drugog mjesta i završiti na samo jedan bod zaostatka za pobjednikom, a Varaždinac Nino Đurak zauzeo je treće mjesto. Posebne nagrade osvojili su Nino Đurak koji je na stazi dva “parkirao” disk najbliže košu i Riječanin Božidar Marić koji je bio najbolje plasirani bez članstva u udruženju PDGA, a kao nagradu će dobiti godišnju članarinu u PDGA.
U sklopu PH održano je i Prvenstvo Hrvatske u puttanju, a šampioni su Josip Bošnjaković iz Disc golf kluba Eagle iz Rijeke i Ana Gorički iz Flying disc golf kluba Zagreb.
Osim toga, kao uvod u PH u petak 1. lipnja prvi puta je održano i PH Hrvatske u disc golfu u parovima na kojem su treće mjesto osvojile Maja Šimenc i Ira Molnar-Gorički, drugo mjesto su osvojili Aleksandar Bato Sudžuković i Danica Pajtak, a pobijedili su Ana Gorički i Tomislav Gorički.
Uoči Prvenstva održana je i redovna godišnja Skupština Hrvatskog flying disc saveza na kojoj su u članstvo Saveza primljena i dva novoosnovana kluba – Flying disc klub Nova Gradiška i Disc golf klub Eagle iz Rijeke.
Prvenstvo Hrvatske u disc golfu 2018 se održavalo pod pokroviteljstvom Goranskog sportskog centra, a organizirao ga je Hrvatski flying disc savez. Sponzori natjecanje bili su pivovara Međimurski Lepi Dečki iz Čakovca i varaždinski pub Medina Škrinja, koji su osigurali i nagrade za najbolje.

06. 06. 2018.