Osam pobjeda u Zagrebu

KKK Varteks

31. 05. 2020.

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Otvorenom prvenstvu grada Zagreba u kajak kanu slalomu i spust-sprintu, prvom kajakaškom natjecanju organiziranom nakon popuštanja mjera od COVID-19 epidemije. Natjecanje se održalo na rijeci Savi u Zagrebu. Nastupilo je 65 posada iz Hrvatske i Slovenije pa je natjecanje bilo i međunarodno.

U slalomu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) pobijedio je Jan Petrić, David Ozimec bio je 6., a Luka Vrbanec 8. Kod juniora u K-1 pobijedio je Roko Bengeri, Nikola Novosel bio je 4., Alen Ozimec 5., David Šestak 7. i Matija Fic 9. U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri, a Alen Ozimec bio je 6. U kajaku kod veterana nastupio je Darko Tomašek i osvojio prvo mjesto.

U sprintu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) pobijedio je Jan Petrić, David Ozimec bio je 5., a Luka Vrbanec 6. Kod juniora u K-1 Nikola Novosel bio je 2., Matija Fic 4., David Šestak 5. i Alen Ozimec 8. U kanu jednosjedu (C-1) kod juniora drugo mjesto osvojio je Roko Bengeri. U kajaku je nastupila Klara Dvorski koja je pobijedila kod juniorki i Aleksandar Brkušanin pobjednik kod seniora. U turističkom kanu dvosjedu posada Darko Tomašek i Igor Krajcar osvojila je prvo mjesto.

31. 05. 2020.