Online prijave za 42. varaždinsku Novogodišnju utrku u tijeku

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

24. 12. 2019.

Prvi sportski događaj u Hrvatskoj u 2020. godini već je tradicionalna varaždinska Novogodišnja utrka, ujedno i prva utrka Kupa sjeverozapadne Hrvatske.
42. izdanje ovog natjecanja organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s Atletskim klubom „Sloboda” te pokroviteljstvom Grada Varaždina. I ove godine sponzor utrke je i varaždinska Vindija.
Važna novost od ove godine su isključivo online prijave, tako da prijave na licu mjesta više nisu moguće, istaknula je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.
– Ove smo se godine odlučili na isključivo online prijave koje su moguće do petka, 27. prosinca, na stranici https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3295/prijava_na_utrku. Novost je i kotizacija od 50 kuna, odnosno 7 eura za uplate iz inozemstva. Uplaćuje se na ime organizatora, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina (adresa: Graberje 31, 42000 Varaždin, IBAN: HR6623600001102173225, SWIFT (za uplate iz inozemstva): ZABAHR2X, opis plaćanja: Startnina za IME I PREZIME – 42. Novogodišnja utrka – ukoliko se plaća za više osoba navesti sva imena i prezimena) – rekla je Anica Sitar te dodala kako je dosad prijavljeno 329 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke.
Podjela startnih brojeva odvijat će se uoči same utrke, 31. prosinca, od 21 do 23:30 sati na obilježenom mjestu u neposrednoj blizini starta na Trgu Kralja Tomislava, odnosno u prostoriji u sklopu bivše Varteksove robne kuće.
Ruta utrke je standardna od 4,8 kilometara, a trkačima se ove godine priključuju i nordijski hodači, također na istoj ruti. Okupljeni će trčeći i hodajući u Novu godinu krenuti točno u ponoć s Trga kralja Tomislava, gdje je ujedno i cilj utrke.
– Ruta prolazi kroz Franjevački trg, Ulicu Andrije Kačića Miošića, Stanka Vraza, Zrinskih i Frankopana, Miroslava Krleže, Zagrebačku, Cesarčevu, Preradovićevu, Trg bana Josipa Jelačića, Ulicu Vladimira Nazora, Stanka Vraza, Kačića Miošića, Franjevački trg i cilj na Trgu kralja Tomislava – objasnila je Sitar.
Za svakog sudionika utrke organizatori su pripremili dry-fit majicu s logom utrke, unikatnu finišersku medalju, startni broj, elektronsko mjerenje vremena te after party uz DJ-a, piće i grickalice u sportskoj dvorani „Varaždin” u Graberju.
Proglašenje pobjednika slijedi po završetku utrke i to samo u apsolutnim kategorijama, posebno muškoj i posebno ženskoj. Za najuspješnije su osigurane vrijedne novčane nagrade: 300 eura za prvo, 200 eura za drugo te 100 eura za treće mjesto.
U ime pokrovitelja, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok poželio je svim natjecateljima dobru zabavu na ovom velikom sportskom događaju.
– Grad Varaždin svake godine organizira doček Nove godine, a sastavni dio dočeka je i naša tradicionalna međunarodna Novogodišnja utrka po kojoj smo i poznati, kako u Hrvatskoj, tako i šire. Siguran se da će i ove godine okupiti velik broj natjecatelja, a svima zajedno želim puno uspjeha i dobru zabavu na ulasku u novu 2020. godinu – rekao je varaždinski gradonačelnik.
Zajednica Sportskih udruga Grada Varaždina ovom prilikom upućuje apel svim građanima da ne koriste pirotehnička sredstva, odnosno da ne bacaju petarde. Na dočeku, kao i na samoj utrci, nalazi se mnoštvo ljudi, kako natjecatelja, tako i gledatelja, a ne smiju se zaboraviti mala djeca i životinje za koje takva vrsta buke može imati veoma opasne posljedice. Stoga se mole građani da uvaže ovaj apel i učine novogodišnju noć sigurnu za sve okupljene.

Novogodisnja_utrka (14)

24. 12. 2019.