Održana 19. Varaždinska biciklijada

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

27. 04. 2019.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u subotu, 27. travnja, organizirala je 19. Varaždinsku biciklijadu, jednu od najdugovječnijih na ovim prostorima.
Na startu kod sportske dvorane u Graberju okupio se veliki broj Varaždinki i Varaždinaca, malih i velikih, jer je trasa biciklijade od Varaždina do Zelendvora pogodna za sve te je ovo biciklijada koja može imati predznak „obiteljska“.
Glavni pokrovitelj biciklijade je Grad Varaždin, a organizaciju su pomogli Društvo za zaštitu od dijabetesa, Postaja prometne policije Varaždin, Biciklističko društvo „Sloga” i tvrtka ASC.
Uz osiguranje od strane policije i poštivanje prometnih propisa, biciklisti su krenuli put Zelendvora, a BD „Sloga” osiguralo je vozilo u pratnji za tehničku pomoć. U Zelendvoru je sudionike dočekao besplatni grah zahvaljujući ASC-u, te program s tamburaškim sastavom „Učitelji“, Kikijem Petrovićem i Nenadom Kumrićem Čarlijem.
-Jedna od važnijih aktivnosti Zajednice je rekreacija, a cilj nam je da kroz godinu što više Varaždinki i Varaždinaca uključimo u neku od rekreativnih aktivnosti kao što je naša „Biciklijada”. U današnje vrijeme užurbanog načina života malo vremena posvećujemo i zdravlju i našim obiteljima. Biciklijada je bila savršena prilika da spojimo i jedno i drugo – izjavila je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u organizaciji Biciklijade, a posebno sudionicima.
Inače, kao i svake godine, Društvo za zaštitu od dijabetesa pripremilo je humanitarnu tombolu u koju se uključio veliki broj sudionika biciklijade. Društvo prikuplja novac za djecu dijabetičara koja na sedam dana idu u kamp na moru gdje uz liječnički nadzor uče živjeti s dijabetesom. Organizirano je i besplatno mjerenje razine šećera, a nutricionisti iz Graditeljske, prirodoslovne i rurske škole mjerli su indeks tjelesne mase te davali savjete o prehrani.

Biciklijada (1) Biciklijada (2) Biciklijada (3) Biciklijada (4) Biciklijada (5) Biciklijada (7) Biciklijada (8) Biciklijada (9) Biciklijada (10) Biciklijada (11) Biciklijada (12) Biciklijada (13) Biciklijada (14) Biciklijada (17)

27. 04. 2019.