U odličnoj utakmici Poreč i Varaždin podijelili bodove

Varaždin 1930 - Poreč 16:16

07. 10. 2018.

Varaždin i Poreč odigrali su odličnu, fajtersku, pravu bundesligašku utakmicu u dobro popunjenom i bučnom Graberju. Konačan rezultat (16:16) sve govori. Bila je to rovovska borba, granitnih obrana. Varaždin s novim trenerom, legendarnim Dukom Puljevićem, nevjerojatno agresivan i borben. Imao je pobjedu u džepu, ali neiskustvo je presudilo.
Poreč je krenuo furiozno, poveo 4:0, a Varaždinu je trebalo punih osam minuta za prvi gol. U 13. minuti došli su na 3:4, ali Poreč nije popuštao i držao je vodstvo do kraja poluvremena unatoč tome što je Novak u 23. minuti izjednačio na 6:6. Na poluvrijeme se otišlo vaterpolskim rezultatom 6:7. Nastavak u sličnom tonu. Obrane ne popuštaju niti za milimetar. I dalje se igra agresivno, čvrsto. Varaždin ipak polako lomi otpor Poreča. Meštrić se razbranio i Pedić je u 37. minuti doveo svoje Dabrove do prvog vodstva na utakmici (10:9). U 56. minuti Meštrić je obranio zicer i poslao loptu u prazan gol za vodstvo od 16:13. Činilo se da je pobjeda blizu, no Poreč se nije predao. Dvije minute prije kraja, kod rezultat 16:14, penal za Varaždin, ali Levak promašuje. Poreč smanjuje preko Filipovića na 16:15. Sada opet Vrdoljak ima priliku međutim i on promašuje, a u kontri penal za Poreč koji realizira Rađaković. Ostalo je deset sekundi do kraja, ali Dabrovi nisu uspjeli zabiti i doći do pobjede. Vrdoljaku su svirani koraci.

Trener GRK Varaždin 1930 Duka Puljević: Poreč je danas odigrao puno bolje nego doma protiv Sesveta. Poveo je 4:0, ali nismo stali, nismo se predali. Cijelo vrijeme igrali smo vrlo dobru obranu i ta obrana je danas odradila velik dio posla. Šteta što nismo pobijedili, imali smo penal kod dva razlike, a u zadnjoj sekundi svirani su nam koraci. Ovo što je moja momčad danas pokazala, naročito obrana, vrhunac je rukometne igre. Treba nam vremena da se posložimo. Iznenađen sam kako su dečki reagirali. Prvo na moj dolazak, a onda i na moj rad. Malo smo tanki s igračkim kadrom. Govorili su da Špruk ili Glavaš nisu mogli izdržati u Rijeci, a danas su bez problema izdržali 60 minuta. Špruk je primjerice pokazao veliki potencijal. Fenomenalno je odigrao „drugog“ u obrani.

GRK Varaždin 1930 – Poreč 16:16 (6:7)
Varaždin: Meštrić 1 (8), Črnila, Špruk 3, Vargek, Pedić 1, Novak 3, Divjak, Glavaš 2, Vidaček 1, Budinski, Artić, Kranjec, Tači, Levak 1, Kaštelan, Vrdoljak 4.
Poreč: Karić (4), Popović, Ševo, Ventin, Stifanić, Petrov 1, Medved 1, Thoss 2, Pribetić 2, Sakić 3, Domić, Žagar, Filipović 6, Mišić, Radaković 1, Muranović.
Sedmerci: Varaždin 0/2, Poreč, 2/4. Isključenja: Varaždin 4, Poreč 6 minuta.

www.aktualno.hr/r.l.

07. 10. 2018.