Odlične Varaždinke povele u polufinalu Superlige

Varaždin - Aquaestil 4:3

30. 03. 2019.

U prvom polufinalnom susretu Superlige koji se igrao u petak između stolnotenisačica Varaždina i dugoreškog Aquaestila rezultat je bio 4:3 za domaću ekipu.
Raspored natjecanja htio je da se u Varaždinu u šest dana iste ekipe sastanu čak dva puta. U posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva oba trenera sakrivali su karte i tu je uspješniji bio trener Varaždinki Saša Suhodolčan, te je Varaždin pobijedio 4:1.
U prvom polufinalnom dvoboju doigravanja STK Varaždin je odlično krenuo na krilima prvakinje Hrvatske Petre Petek i najbolje igračice HEP Superlige Ivane Malobabić i nakon dva meča Varaždin je vodio 2:0. Petra Petek je nakon gubitka prva dva seta protiv Han okrenula meč i pobijedila 3:2. Na potpuno jednak način Malobabić je pobijedila Pavlović. Dugorešanka Vukelić bila je uvjerljiva protiv mlade varaždinske nade Kovaček rezultatom 3:0. Par Petek-Malobabić odigrao je jedan od najboljih mečeva u posljednje dvije godine i oduševio domaću publiku i rezultatom 3:0 osigurao novi bod za STK Varaždin. U petom meču Petek je bila blizu da donese konačnu pobjedu Varaždinkama no manjak koncentracije u odlučujućim trenucima i pobjeda odlazi na stranu Pavlović koja s 3:2 produžuje neizvjesnost. Han je očekivano bila bolja od Kovaček, a kod rezultata 3:3 u mečevima Ivana Malobabić još jednom potvrđuje zašto je najbolja igračica HEP Superlige. Sigurnom igrom donosi presudnu pobjedu za STK Varaždin (3:1) na zadovoljstvo brojne domaće publike u stolnoteniskoj dvorani na Srednjoškolcu.
Za prolazak u finale Varaždinkama je potrebna još jedna pobjeda, a prvu priliku imaju već u utorak u Dugoj Resi. Eventualni treći susret igra se na istom mjestu dva dana kasnije.

30. 03. 2019.