Novi uspjesi gimnastičara Vindije

1. kolo Kupa Hrvatske

13. 05. 2019.

Protekli sportski vikend ponovno je bio u znaku gimnastičara GK Vindija. U 1. Kolu kupa Hrvatske, održanom u NSC „Aton“ u Nedelišću, u kategoriji univerzalnog A programa, u kategoriji dječaka, nastupili su članovi selekcije MSG, u ekipnom sastavu Fran Cmrečak, Vinko Viljevac, Vedran Pintarić i Karlo Gradiček, koji su svojim odličnim nastupima ekipno osvojili 1. mjesto i zlatni pehar. U pojedinačnom plasmanu, dominirao je Vindijin Karlo Gradiček, osvojivši zlatno odličje, dok se, zbog ozljede, drugi član GK Vindija Vedran Pintarić morao zadovoljiti 5. mjestom na preskoku. Vinko Viljevac i Fran Cmrečak, u pojedinačnom su plasmanu osvojili 6., odnosno 7. mjesto.
U ŽSG, u kategoriji mlađih juniorki, predstavnice GK Vindija, u sastavu Ema Potočnik, Maja Mlakar i Lucija Skupnjak također su ekipno osvojile 1. mjesto i zlatni pehar. Pojedinačno, u istoj kategoriji, najbolje su se plasirale Vindijine spravašice, Lucija Skupnjak osvojivši 2. mjesto, Maja Mlakar, koja je izborila 3. mjesto te Ema Potočnik, koja je osvojila 5. mjesto.
U A programu, u kategoriji mlađih juniora, na parteru je slavio Teo Bartolec, dok je u kategoriji juniora njegov klupski kolega, izvrstan Mateo Žugec također osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju, a svojom je ocjenom osvojivši 13.750 bodova potvrdio da se od njega mnogo može očekivati na nadolazećim velikim natjecanjima, od kojih su svakako Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre za juniore.
U kategoriji seniora, predstavnik GK Vindija Vinko Kirinić uvjerljivo je i bez konkurencije osvojio 1. mjesto na konju s hvataljkama, a ovo je natjecanje Kiriniću poslužilo kao priprema za kontrolu forme u daljnjim pripremama za veća nadolazeća natjecanja.
U kategoriji mlađih kadeta nastupili su Jura Čorko i Luka Đurak, koji su osvojili 12., odnosno 15. mjesto, dok su u kategoriji kadeta nastupili Luka Lešćak koji je zauzeo 9. mjesto, Oskar Fundak koji je osvojio 14. mjesto te Andro Košić koji je osvojio 18. mjesto.
Gimnastičarke GK Vindija za ovo je natjecanje pripremao trener Ivan Oskoruš, dok su iste nastupile pod pratnjom pomoćne trenerice Laure Gotić. Selekciju MSG pripremao je Matija Vugrinec, dok je starije gimnastičare pripremao glavni trener Emil Šanjek. U sudačkoj ulozi na ovom natjecanju bili su Vinko Kirinić, Ivan Oskoruš i Matija Vugrinec.

www.aktualno.hr/rl

13. 05. 2019.