Novi ugovori za korištenje sportskih objekata u Varaždinu

Na objektima ZSUGV-a trenira 51 sportska udruga

05. 10. 2017.

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas su potpisani ugovori o upravljanju i korištenju sportskih građevina.
Ugovore su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac te predstavnici Streljačkog društva Varaždin, Stolnoteniskog kluba Varaždin, Teniskog kluba Varteks, Hrvačkog kluba Vindija, Nogometnog kluba Mladost i Županijskog nogometnog saveza. Ugovori su potpisani na rok od 5 godina.
– Možemo se ponositi i brojem i raznovrsnošću sportskih kolektiva u Varaždinu. Više od 60 udruga je na području grada, u odnosnu na broj stanovnika sigurno smo najsportskiji grad u Hrvatskoj. Kad bismo uzeli i gradske i sve privatne objekte, to je više od 40 sportskih objekata, igrališta i građevina koje se koriste. Također je važno reći da to ne koriste samo djeca, mladi i sportaši, već u popodnevnim i večernjim satima te preko vikenda i rekreativci – rekao je Čehok.
Runac je naglasio da Zajednica ulaže maksimalan trud u održavanje objekata.
– Smanjili smo troškove održavanja objekata. Uskoro kreću ulaganja u obnovu nogometnog stadiona, dvorane u Graberju i stadiona Sloboda. Trudimo se da klubovima osiguramo najbolje uvjete – kazao je Runac.
Na sportskim objektima kojima upravlja Zajednica – SC Sloboda, stadion Varteks, dvorani i baloni u Graberju, igralište Srednjoškolac i nogometna igrališta u Hrašćici i Jalkovcu – trenira ukupno 51 sportska udruga. S njima Zajednica ima potpisane godišnje ugovore o korištenju sportskih građevina.

05. 10. 2017.