Novi treneri savatea

Hrvatski savate savez i FC Kovačić

15. 04. 2018.

Kongresna dvorana Arena Varaždin bila je domaćin Sportskom učilištu, ustanovi za obrazovanje odraslih, i Hrvatskom savate savezu u provedbi završnog ispita škole za savate trenere.
Završnom ispitu pristupilo je 19 polaznika članova Hrvatskog savate saveza čime je završeno školovanje u trajanju od 308 sati. Svečana promocija savate trenera bit će održana 5. svibnja u Garešnici na prvenstvu Hrvatske za kadete gdje će polaznici koji su položili završni ispit dobiti diplome, odnosno zvanje trener savatea.
Ovo je veliki uspjeh Hrvatskog savate saveza, Upravnog odbora saveza koji je i pokrenuo školovanje, čime će novi treneri savatea zadovoljavati sve zakonske forme u obavljanju stručnih poslova u sportu.
Iz Varaždinske županije ispitu za trenera savatea pristupili su Predrag Šimunec iz kluba Šimunec Gym, Antun Viličić iz kluba Varaždin, Nikola Kaniški iz kluba Omega Gym Kneginec, Hrvoje Kišasondi, Drago Trebaljevac, Davor Novak, Darko Hrženjak, Andrija Kozjak, Marjana Kovačić i Siniša Kovačić iz Fight Cluba Kovačić.
Također isti dan u prostorijama kluba FC Kovačić održani je seminar isključivo za natjecatelje Fight Cluba Kovačić koji sljedeći vikend putuju na prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u Slavonski Brod. Seminar je održao izbornik savate reprezentacije Hrvatske za discipinu assaut Nenad Šarec.

15. 04. 2018.