Novi trener Samir Toplak: Spasit ću Varaždin!

NK Varaždin

10. 02. 2020.

Samir Toplak vratio se u Varaždin i pokušat će osigurati ostanak nogometnim prvoligašu.
Novog trenera predstavio je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.
– Nogomet je nepredvidiv, puno traži. Ovo nam je prva godina prvoligaškog statusa, problemi na svim razinama, između ostalog i u bodovnom saldu. Bodovni saldo je donio odluku da se zahvalimo treneru Bonačiću. I on je bio najavio da će se maknuti ako ne uspije. Nije bilo puno vremena, razišli smo se u finom tonu. Samir Toplak je domaći čovjek, pozna situaciju, dokazao se kao prvoligaški trener, ima zavidne rezultate. U ovoj situaciji je ponajbolje rješenje i nismo puno razmišljali. Još je 15 kola, ima prostora da napravimo potrebne rezultate. Radimo i na jačanju momčadi, sve što je potrebno da osigurano ostanak u ligi – rekao je Cvek.
Novi trener je na početku kazao da je lijepo vratiti se doma.
– Zahvaljujem ljudima koji su mi dali povjerenje. Brzo smo se dogovorili. Moji planovi nisu bili takvi, ali vjerujem da se pomak ovdje može napraviti. Da ne vjerujem, ne bih se prihvatio tog posla. Moja prva i jedina zadaća je da igrače uvjerim da vjeruju prije svega meni, a onda i sebi. Ako ne vjeruju u ostanak, još 45 bodova je u igri, onda je uzalud trud. Moramo ih dići na psihološkom planu i s nekim taktičkim stvarima koje sam uvidio. Uvjeren sam da imamo velike šanse da zadržimo prvoligaški status. I dat ću sve od sebe. Ekipi treba vratiti momčadski duh. Oni su sve samo ne momčad u ovom trenutku. Moramo od njih napraviti momčad. Strašno je malo vremena, a strašno velik ulog. Tko nije spreman stavit se u funkciju momčadi i kluba, biti 22. na tribini, bolje da sad odustane i pomogne nam da imamo homogenu cjelinu. Svatko je od njih u svojim problemima i ne rješavaju momčadski. Vjerujem da to mogu popraviti – izjavio je Toplak koji će u dosadašnjem stručnom stožeru imati pomoć i svog stalnog suradnika Branka Lađevića.
– U Interu sam imao veći problem obrane nego napada. Ovdje obrana dobro djeluje, trebamo napraviti neke preinake u napadu, da budemo opasniji i efikasniji. Malo se napravilo protiv Hajduka i Istre. Moramo poraditi da otpuste kočnice, da se ne boje povratne trke, da idu u završnicu s čim više igrača i da stvaramo više pomutnje u protivničkim redovima. Vremena je malo. Treba postaviti taktičku disciplinu da svaki igrač u svakom trenutku zna što mu je za napraviti. Kennedy je rekao da će Amerikanci prvi na Mjesec, ne zato jer je lako, nego zato jer je teško. Ja ću spasiti Varaždin ne zato kaj je to lako, nego zato kaj je to teško – završio je Toplak koji će debi na klupi Varaždina imati ovog vikenda upravo protiv svog bivšeg kluba u Zaprešiću.
Toni Dalić, direktor kluba, o izboru Toplaka je rekao je da je logičan i dobar.
– Naši dečki niti po jednoj točci ne zaslužuju biti na zadnjem mjestu tablice. Uvjereni smo da smo ekipa koja je bolja i od Intera, i od Istre, i od Slaven Belupa – kazao je Dalić te nastavio o aktualnostima u klubu – terenu s umjetnom travom i pojačanjima.
– Treći pomoćni teren, umjetna trava, je završen, od danas u upotrebi za seniore i prvenstveno Akademiju. Radi se o investiciji do 300 tisuća eura. 200 tisuća je donirao HNS u smislu umjetne trave i postavljanja. Umjetna trava odgovara zadnjim Fifinim standardima. Nikad u povijesti nogometa u Varaždinu nismo imali četiri prvoligaške kategorije u klubu. Ta umjetna trava im je nagrada, da se razvijaju i budu najbolji što mogu. NK Varaždin je sudjelovao s 50-ak tisuća eura u pripremi terena. Sutra ćemo postaviti i novu LED rasvjetu. Što se tiče igračkog kadara, jučer je iz Hajduka, iz Splita na posudbu došao vezni igrač Tonio Teklić. Moći će konkurirati već za utakmicu za petak. Najavljujem potpisivanje 22-godišnjeg igrača iz Kolumbije, Jorge Obregon, iz Santa Fea, zadnju godinu na posudbi u Deportivo Municipalu, peruanskom prvoligašu. Imao je ponude iz Amerike, ali odlučio se za Europu. Vjerujem da ćemo u sljedećih nekoliko dana imati i još nekoliko novih imena – najavio je Dalić.

nogomet varazdin

aktualno.hr

10. 02. 2020.