U NK Varaždinu obavljena “prozivka”

Pripreme počinju u ponedjeljak

13. 01. 2019.

Za razliku od prijašnjih godina stručni stožer NK Varaždina u subotu je točno u podne prvo obavio popularnu prozivku igrača za proljetni dio sezone, dok će same pripreme početi u ponedjeljak, 14. siječnja.
Uoči prozivke trener Branko Karačić, predsjednik Stjepan Cvek i kapetan Dario Jertec obratili su se novinarima. Nije bilo ništa spektakularno i ništa posebno što nismo očekivali.
– Svima nama osnovni je cilj plasman u Prvu ligu. Nadam se da nećemo napraviti pogreške koje smo radili na jesen, a tu prije svega mislim na igrače koje smo tada doveli. Četvorica igrača su otišla: Sačer, Martinaga, Miklić i Bamidele, a četvorica su došla. Na posudbu je iz Lokomotive stigao lijevi bek Ivan Miličević, a vratio nam se i vratar Ivan Nevistić iz Rijeke. Već krajem prošle godine dogovorili smo dolazak Japanca Yokoyame iz Austrije i povratak našeg Ivana Posavca iz Alavesa. Prelazni rok time za nas nije završen jer u sljedećih desetak dana planiramo riješiti dolazak još nekih igrača. Prije svega zadnjeg veznog i jednog cetnralnog napadača – rekao je u uvodu predsjednik Stjepan Cvek.
Trener Branko Karačić upoznao je novinare s planom i programom priprema, ali i osnovnim ciljem koji je pred njim i njegovim igračima.
– Ne treba se ponavljati jer svi znamo što želimo i zato ću od igrača tražiti maksimalni angažman i žrtvu u nadolazećim pripremama. Šibenik nam je porazom u posljednjoj utakmici zapravo pomogao. Ostao je na pet bodova prednosti i to se može stići. Sam početak prvenstva bit će zanimljiv i možda će usmjeriti njegov daljnji tijek. Nama u goste dolazi BSK, a Šibenik ide u Osijek i bude li onako kako priželjkujemo, to bi nam mogao biti dobar vjetar u leđa – rekao je Karačić.
Nakon Cveka i Karačića svoja razmišljanja kratko je novinarima iznio i kapetan Dario Jertec.
– Puno smo griješili na jesen i to nam se više ne smije ponavljati. Pred nama je puno treninga i utakmica, bit će naporno, ali to je normalno i samo nam može koristiti. Šibenik ima pet bodova fore, ali to za mene i nije neka prednost. To se može stići, a nemojmo zaboraviti da nam na proljeće dolaze u goste – zaključio je Jertec.
Kako nas je upoznao trener Karačić, nogometaši Varaždina imat će ukupno 68 aktivnosti, od toga 58 treninga i 10 do 11 utakmica. U pripremnom periodu, koji će trajati 50 dana, imat će samo pet slobodnih dana i to uglavnom nedjeljom. Prvih 20 dana trenirat će se na vanjskim terenima stadiona Varteks, a ako to vremenski uvjeti neće dozvoljavati treninzi će se održavati na TTS-u. Od 4. veljače momčad putuje na desetodnevne pripreme u Trogir gdje će odigrati četiri utakmice s drugoligašima i trećeligašima.
Evo kompletnog rasporeda pripremnih utakmica: 19. siječnja u Brežicama protivnik Varaždinu bit će ljubljanska Olimpija, 26. siječnja igrat će protiv Međimurja u Varaždinu ili Čakovcu, 2. veljače u Varaždin stiže Hrvatski Dragovoljac. Potom slijede četiri tekme u Trogiru: 6. veljače Primorac, 9. veljače Sloga Mravinci, 10. veljače Solin i 13. veljače Dugopolje. Ostali protivnici još se traže, a sigurno je da će generalka biti 23. veljače protiv Drave iz Ptuja u Varaždinu.

www.aktualno.hr/r.l.

13. 01. 2019.