NK Varaždin s visokog drugog mjesta ‘ide’ na Slaven: Želimo im vratiti za domaći poraz

NK Varaždin

14. 09. 2022.

U petak u 19 sati NK Varaždin, trenutno drugi na prvenstvenoj ljestvici, odmah iza Dinama, gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici, a kako dišu Varaždinci podijelili su s medijima trener Mario Kovačević i igrač Mato Stanić.

Kovačević zadovoljan mjestom na tablici, naglašava kako dobar niz žele nastaviti što će pokušati protiv momčadi iz Koprivnice.

-Naše su misli usmjerene na tu utakmicu da budemo dobri, pravi. Želimo se puno bolje pripremiti da im vratimo za domaći poraz – komentirao je te dodao kako su igrači u dobrom stanju, osim Postonjskog, a ističe da u konkurenciju za predstojeću utakmicu ulazi i Posavec.

Ističe kako su iza Slavena dva teška poraza te kako oni igraju na drugačiji način.

-Napravit ću sve da se mi kao ekipa nametnemo. Moji dečki su zaslužili podršku publike i siguran sam da će naših navijača biti više u Koprivnici i da će sve napraviti da se osjećamo kao doma, a mi ćemo napraviti sve da razveselimo svoje navijače – dodao je.

Mato Stanić, 24-godišnji vezni igrač Rijeke na posudbi u Varaždinu smatra da se odlično uklopio u ekipu te kako je rezultatom i više no zadovoljan. Ističe kako u svlačionici njime nisu iznenađeni, ali i da je iza njih tek četvrtina prvenstva.

-Trudimo se do zadnje minute igrati. Znamo da će nam se to vratiti, što nije bilo s Hajdukom, ali optimistični smo. U petak je prilika da vratimo Slavenu koji je zadnje dvije utakmice izgubio. Mi ćemo dati sve od sebe – rekao je Stanić.

Trener se osvrnuo na poziciju na tablici rekavši kako je dobro da ih se shvaća sve ozbiljnije.

-Želimo ovako nastaviti. S igračima radimo tako da mogu igrati sa svakim, a kad smo takvi dolaze i bodovi. Ja gledam bodove, ne samo tablicu. Naša želja je da svaka utakmica bude sve bolja i da damo svoj maksimum i tada možemo očekivati daljnje nizanje bodova – rekao je Kovačević s kojim se složio i Stanić koji naglašava da nema pritiska niti imperativa, osim pobjede!

-Nitko ne voli izgubiti utakmicu, a na nama je da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji – zaključio je Stanić.

14. 09. 2022.