Ništa ih ne može omesti: aktivni varaždinski triatlonci na kišnim i olujnim utrkama

TK Varaždin

22. 07. 2021.

Utrke u triatlonu ne otkazuju se zbog vremenskih nepogoda, osim kod izravne opasnosti po život sportaša

Zlatko Sir je u subotu nastupio na hrvatskom državnom prvenstvu u Bilju u sprint aquatlonu 500m plivanja, 2,5 km trčanja te osvojio 1 mjesto u M65.

Istodobno je Teodor Pichler nastupio na najstarijoj trci u Austriji na olimpijskom triatlonu za klub HSV Triathlon Kärnten. Od četvorice prijavljenih zauzeo je 2 mjesto u M70. Utrka se bodovala za austrijski kup, klupski i pojedinačni, a iznimno je popularna i zovu je brdskim triatlonom, zbog teške konfiguracije za bicikl i za trčanje. Na utrku dolaze triatlonci iz cijele Europe, ali bilo je i prijava triatlonaca iz Amerike, Kanade pa čak i s Novog Zelanda. Utrka je limitirana na 400 triatlonaca i mogu nastupiti samo punoljetni.

Zbog COVID-a uvedena je promjena na startu. Naime, startalo se pojedinačno, svakih 5 sekundi, a dodjela nagrada i medalja organizirana je bez ceremonije proglašenja.

U nedjelju je Zlatko Sir nastupio na državnom prvenstvu /Bilje/ u klasičnom aquatlonu /1km plivanja i 5 km trčanja/ M65 i osvojio prvo mjesto, a Zvonimir Tumpić i Teodor Pichler nastupili su na triatlon ligi na Aquacityju.

22. 07. 2021.