Nikad veći broj prijava za humanitarnu utrku grada anđela, a prijave su moguće sve do same utrke! “Cilj je učiniti dobro djelo”

ZSUGV

10. 05. 2023.

Tradicionalna utrka grada anđela u Varaždinu, u svom četvrtom izdanju, već sada ima rekordan broj prijavljenih natjecatelja, a samu utrku podržala je i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac.

Osim glavne utrke, 4. humanitarna utrka grada anđela imat će i svoju dječju humanitarnu utrku. Stoga ni ne čudi rekordan broj prijavljenih trkača i humanitaraca, jer za subotu je prijavljeno preko 670 ljudi!

-Imajmo na umu da je ovo humanitarna utrka, stoga rezultat, odnosno plasman nije u prvom planu. Cilj je učiniti dobro djelo tako da je svaki sudionik koji završi utrku –pobjednik – poručuju organizatori.

Utrka se organizira pod pokroviteljstvom Grada Varaždina te u organizaciji idejnog začetnika humanitarne utrke – Damira Habijana, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD315 Sjeverozapad, Funkcionalnog centra Active Vita, a prijave su i dalje moguće i to online do petka u ponoć te u subotu na licu mjesta.

Međutim, startni paket se garantira za prvih 500 uplaćenih startnina za glavnu utrku i prvih 100 uplaćenih startnina za dječju utrku.

Prihod od uplaćenih startnina namijenjen je Zakladi za pomoć djeci VITA, koja za cilj ima pružanje pomoći djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti, a za troje prvoplasiranih, u apsolutnoj ženskoj i apsolutnoj muškoj konkurenciji, kao i dječjoj utrci, osigurane su simbolične nagrade.

Hvalevrijednu humanitarnu utrku u Varaždinu podržala je i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac.

-Tjelesna aktivnost važna je za fizičko, ali i psihičko zdravlje svakoga od nas, a posebno mi je drago kada baveći se sportom još i pomažemo onima kojima je to potrebno – istaknula je ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac te pozvala sve da se priključe 4. humanitarnoj utrci grada anđela.

Organizatori zahvaljuje svim trkačima bez kojih utrke ne bi ni bilo, medijima, kao i sponzorima: Grad Varaždin, Gradska tržnica Varaždin, Tvornica PVC i ALU stolarije MARLEX, Biovitalis, Poslovni sustav Vindija, Decathlon, Belaj d.o.o., Delta Kliček d.o.o., Calzedonia Varaždin, Restoran Varaždinbreg, Restoran Angelus, Vinarija Mežnarić, Poliklinika Cerebellum, Cvjećarna Letizija, Parkovi d.o.o., BIM sport d.o.o., Saperlot Craft Brewery, Aquakori Nova d.o.o., Policijska uprava Varaždinska i Postaja prometne policije Varaždin, Udruga veterana 7. Gardijske brigade PUMA, D.J. Jasmin Barbir, Stotinka.hr

Također veliko hvala svim volonterima iz Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad, Funkcionalnog centra Active Vita, Trkačkog kluba Marathon 95 i Atletskog kluba Sloboda.

Podsjetimo, start dječje utrke za djecu 2013. godište i mlađe je u 10.30 sati, za djecu 2012.-2010. godište u 10.40 sati, dok je start glavne utrke u 11 sati.

Svoje startne pakete možete preuzeti u četvrtak i petak u teretani Funkcionalnog Centra Active Vita između 17 i 20 sati, u petak u trgovini Decathlon Varaždin između 17 i 19.30 sati te u subotu između 8.30 i 10.30 sati na Kapucinskom trgu.

Vremenski limit za završiti utrku je 90 minuta pa organizator poziva sve ljude dobre volje, i one kojima trčanje nije primaran sport, da se priključe.

brnjac i habijan

10. 05. 2023.