U nedjelju počela varaždinska Triatlon liga, u utorak počinje i Ultra liga

TK Marathon 95

08. 07. 2019.

U organizaciji varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95 u nedjelju je održano prvo kolo triatlon lige Aquacity koje je pokazalo da se triatlon vratio u Varaždin na velika vrata. Nastupilo je 45 natjecatelja u sprint i supersprint triatlonu, dok su u najkraćoj aquatlonskoj utrci nastupile dvije mlade sportašice od 5 i 10 godina.
Na startu su se pojavila brojni već poznati natjecatelji koji su jedva dočekali ligu, ali i mnogo novih koji su se po prvi puta željeli okušati u ovom atraktivnom sportu, a sudeći po njihovim dojmovima vjerojatno im nije i posljednji puta. Da im ne bi sljedeći puta nedostajalo motiva pobrinuli su se Mladen Vučemilo (78 godina) i Zvonimir Tumpić (71 godina) koji su svojom borbenošću i zalaganjem pokazali da triatlon kao sport i nije tako veliki bauk te da se uz malo dobre volje i naravno primjerenu fizičku spremu sve može.
Pobjednici na prvom kolu su bili Vjeran Skupnjak i Marija Lukina (oboje TK Rudolf Perešin) na sprint triatlonu, Danijela Krobot (TK Kotoripski begači) i Antonio Jerešić (TK Swibir) na dionici supersprinta te Zara Horjan (TK Zrinski) u disciplini aquatlona.
Sljedeće kolo će se održati u nedjelju, 21. srpnja.
U međuvremenu entuzijasti iz Marathona 95 organiziraju i trkačku Ultra ligu čije će prvo kolo biti sutra, u utorak. Start utrke posvećene rekorderu Varaždinskog polumaratona i Cross lige Drava, Etiopljaninu Yaredu Admasuu Miratuu, bit će u 19 sati kod pješačkog mosta na Dravi. Više pronađite na: https://marathon95.hr/

08. 07. 2019.