Nakon poraza u Rijeci, Varaždin sutra dočekuje Goricu: Ako želimo pobijediti, moramo “ići na glavu” i biti sto posto

NK Varaždin

16. 03. 2023.

Nakon šoka u Rijeci, NK Varaždin u petak s početkom u 17 sati na domaćem travnjaku dočekuje igrače Gorice koji će puni samopouzdanja zbog velike pobjede protiv Istre u prošlom kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige kod Varaždina tražiti nova tri boda za ostanak u ligi. Međutim, motivacije za pobjedom kod Varaždinaca ne nedostaje što su potvrdili i trener Mario Kovačević te igrač sredine terena Agon Elezi koji su najavili sutrašnju utakmicu.

Iako je za očekivati da je pred njima teška utakmica jer im stiže momčad koja je prema ocjenama izvjestitelja u posljednjem kolu odigrala „ljepoticu prvenstva” i još se uvijek bori za ostanak u najelitnijem nogometnom rangu, NK Varaždin nakon poraza u Rijeci na domaćem terenu želi tri boda.

-Ne očekuje nas laka utakmica. Riječ je o protivniku koji je u proljetnom dijelu sezone pokazao da sa svima igra čvrsto, da imaju dobar blok, dobru tranziciju i kvalitetne igrače koji te mogu, ako nisi sto posto koncentriran, itekako neugodno iznenaditi. Moramo biti na sto posto. Vjerujem da i moji igrači svi jedva čekaju tu utakmicu, da pobijedimo i da na ovu kratku pauzu odemo s pobjedom. To nam je u ovom trenutku najbitnije – rekao je Kovačević.

Za sutrašnju utakmicu treneru na raspolaganju neće biti Lamine Ba i David Puclin zbog žutih kartona, a u svlačionici je podosta problema i s ozljedama. Tako u konkurenciji neće biti Noe Vugrinca, kapetan Igor Postonjski ovaj je tjedan zaradio ozljedu, a Luka Škaričić se nakon ozljede vratio, no Kovačević ističe kako im za utakmicu protiv Gorice trebaju samo igrači koji će biti na stopostotnoj razini.

-Igrači koji budu igrali od prve minute moraju ‘ići na glavu’ ako želimo pobijediti. Imali smo dovoljno vremena nakon Rijeke da se pripremimo i vidjet ćemo koji će biti najspremniji i najbolji kako bi od prvog trenutka krenuli da budemo dobri pred našom publikom. Bez obzira na poraz protiv Rijeke, vjerujem da će nas publika podržati jer moji igrači to zaslužuju – poručio je Kovačević.

Elezi se osvrnuo na utakmicu prošlog kola u kojoj je Varaždin pred riječkom publikom protiv domaćina izgubio rezultatom 3:1. Ipak, kaže kako Rijeka nije tijekom cijele utakmice dominirala, već su, za razliku od Varaždinaca, znali iskoristiti svoje šanse.

-To je iza nas, mislimo na Goricu i idemo po tri boda. Bit će jako teška utakmica, Gorica će doći puna samopouzdanja jer su dobili posljednju utakmicu i nemaju što izgubiti, no za nas su tri boda jako bitna. Prije svega za opstanak u ligi, a onda i za borbu za 4. mjesto. Sutra će biti najbolja prilika da to i ostvarimo – kazao je Elezi koji se nakon sutrašnje utakmice stavlja na raspolaganje makedonskom izborniku.

Iako je Gorica posljednja na prvenstvenoj ljestvici, dok je Varaždin trenutno, nakon 25 kola 6., Elezi kaže kako njihovi sutrašnji protivnici više nisu ista ekipa kao s početka prvenstva kada se samo branila.

– Zabiti pet golova u jednoj utakmici nije lako i dokazuje njihovu kvalitetu prema naprijed, no ima i nedostataka koje moramo iskoristiti. Gorica sada napada i igra lijepi nogomet s lijepim tranzicijama. Moramo na to paziti te dati sve od sebe da budemo pravi kao što smo bili u većini dosadašnjih utakmica – zaključio je Elezi.

Razlike u kvaliteti, s obzirom na bodovno stanje, sasvim sigurno postoje, a sutra se trebaju i pretočiti na teren.

vzaktualno.hr

16. 03. 2023.