Nakon dvije pandemijske godine, Varaždin ponovno domaćin tradicionalnog međunarodnog sportskog susreta srednjoškolaca

ZSUGV

09. 11. 2022.

Nakon dvije pandemijske godine u Varaždinu će se ponovno okupiti srednjoškolci iz tri prijateljska europska grada. Naime, radi se o međunarodnim sportskim susretima na kojima će se ovog četvrtka u Gradskoj sportskoj dvorani Arena već tradicionalno okupiti srednjoškolci iz Lendave, Zalaegerszega i Varaždina.

Tradicionalni međunarodni sportski susreti srednjoškolaca iz triju prijateljska grada održavaju se 16. godinu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Športne zveze Lendava te Zajednice sportova Zalaegerszeg.

Prvi ovogodišnji susret održan je u Lendavi gdje su se mladi sportaši natjecali u atletici – bacanju kugle, skoku u dalj i trčanju na 300 metara. Mladi varaždinski atletičari u pratnji trenera Nenada Pavličeka zauzeli su prvo mjesto u ukupnom poretku, dok su se na drugom mjestu našli mladići i djevojke iz Zalaegerszega, a na trećem iz Lendave.

Uz atletiku, mladići su se natjecali i u nogometu, pri čemu su na prvom mjestu bili mladi nogometaši iz Lendave, na drugom varaždinski srednjoškolci u pratnji profesora Nedeljka Pavleca, a na trećem mladići iz Zalaegerszega.

Varaždin će ovog četvrtka s početkom od 9.30 sati biti domaćin natjecanja u odbojci za djevojke i košarci za mladiće.

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, poručila je kako sport nije samo zabavna aktivnost za djecu, već on uvelike doprinosi njihovom zdravlju, potiče njihov psihološki i socijalni razvoj te ih uči životnim vještinama zbog čega ovakve i slične aktivnosti i projekte nastoje što više promovirati.

-Samokontrola, upravljanje emocijama, efikasno suočavanje s preprekama i timski rad samo su neki primjeri vještina koje djeca usvajaju kroz sport. Ne treba zaboraviti da je sport i oblik zabave za djecu i ona bi doista trebala uživati u njemu, uzeti predah od škole i družiti se s prijateljima – rekla je Sitar.

Iako neće sva djeca postati vrhunski sportaši, važno je pohvaliti njihov trud i vrijeme koje ulažu u treniranje čemu i varaždinska Zajednica sportskih udruga posvećuje veliku pažnju.

-Na taj se način kod djece smanjuje strah od neuspjeha i povećava njihovo samopouzdanje, a samim time i uživanje u sportu – zaključila je Sitar.

Lendava nogomet Lendava_atletika

09. 11. 2022.