Najbolji svjetski savate borci u varaždinskoj Areni

Petak i subota, 23. i 24. lipnja

21. 06. 2017.

Varaždinski Savate klub „Fight Club Kovačić“ i Hrvatski savate savez organizatori su Svjetskog prvenstva u savateu koje će se održati u petak i subotu, 23. i 24. lipnja, u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj Areni na Dravi. Pokroviteljica ove sportske manifestacije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a pomoć u organizaciji pružila je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Pokrovitelji su Varaždinska županija i Grad Varaždin.
Veliki sportski događaj za Varaždin na konferenciji za novinare u srijedu u prostorijama Zajednice najavili su predsjednik Zajednice Alen Runac, predsjednik Hrvatskog savate saveza Siniša Kovačić i izbornik reprezentacije Hrvatske Predrag Šimunec.
Runac je uvodno istaknuo da je uloga Zajednice sportskih udruga da bude podrška varaždinskim sportskim udrugama te zahvalio Kovačiću što je ovako veliko natjecanje doveo u Varaždin.
– Prošao sam puno svjetskih i europskih prvenstava i to je ogroman zahvat. To je veliki događaj koji će biti na ponos Varaždincima i dokaz da i dalje postoje entuzijasti koji prihvaćaju takve obaveze. Njih treba posebno cijeniti jer to nije lagan zadatak – rekao je predsjednik Zajednice Runac.
Kovačić je podsjetio da je prošle godine u Varaždinu održano Svjetsko prvenstvo u disciplinama assaut i canne de combat, borbi štapom, a ovog će vikenda to biti disciplina combat – puni udarac, tako da atraktivnosti neće nedostajati.
– Ove godine Hrvatski savate savez slavi 30 godina od osnivanja i uspjeli smo najatraktivniju disciplinu u našem sportu dovesti u Varaždin. Dolazi nam oko 230 boraca iz 35 zemalja, nešto manje nego prošle godine, jer je riječ o malo čvršćoj disciplini i nešto je manje boraca – kazao je predsjednik Hrvatskog savate saveza te dodao da je cilj promovirati savate, borilački sport koji je u svijetu pod okriljem jedne federacije, a u subotu će u Varaždinu dobiti svoje svjetske juniorske prvake i finaliste u seniorskoj konkurenciji.
Na natjecanju u varaždinskoj Areni nastupit će 11 hrvatskih reprezentativaca.
– Prvi put smo imali odlične uvjete za pripreme i pet puta smo trenirali u Areni. Posljednja provjera bila je Balkansko prvenstvo u Rumi u Srbiji gdje smo osvojili četiri prva i četiri druga mjesta. Svjetsko prvenstvo je kruna za svakog borca. Nadam se jednom finalu u seniorskoj konkurenciji, jednom ili dva u juniorskoj i jednom finalu u konkurenciji seniorki – izjavio je izbornik Šimunec.
Borbe će se odvijati na tri ringa i počinju u petak, 23. lipnja, u 10.30 sati i odvijati će se do 19 sati. Službeno otvorenje prvenstva biti će u subotu, 24. lipnja, u 17 sati. Ulaz na oba dana Svjetskog prvenstva je besplatan.

21. 06. 2017.