Najbolja ženska ekipa Stolnoteniski klub Varaždin: Godina za pamćenje

57. proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina

07. 02. 2020.

Stolnoteniski klub Varaždin – rezultati u 2019. godini: 2. mjesto u HEP Superligi, u finalu izgubile od finalistica Lige prvakinja i prvakinja Hrvatske ekipe Dr. Časl, 2. mjesto u hrvatskom Kupu, u finalu izgubile od ekipe Dr. Časl, 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u parovima (Petra Petek – Ivana Malobabić).

Poredak nakon glasovanja: STK Varaždin, ŽRK Koka

STK Varaždin je po treći put dobio priznanje za najbolju žensku ekipu u Varaždinu (2012.,2015. i 2019.). Prošla je godina bila godina slavlja. Obilježena je 50. godišnjica kluba, ali ne domjencima, primanjima, slavljima, već na pravi, sportski način, ostvarenjem rezultata, možda i najboljih u pedesetogodišnjem djelovanju. Osvojeno je drugo mjesto u Prvenstvu i Kupu Hrvatske, Petra Petek postala je pojedinačna prvakinja Hrvatske, kao i u paru s Ivanom Malobabić, kadetkinje su postale prvakinje Hrvatske, juniorke su bile srebrne.
STK Varaždin postao je i u organizacijskom dijelu prepoznati brend, organizacijom najvećeg i najboljeg turnira za juniore i kadete, ali ne u Hrvatskoj, nego na svijetu. Sve to ostvarila je mala i skromna ekipa, koja je svoju dušu i srce poklonila ovom klubu.
Obično se slave prvaci ili pobjednici, međutim, drugo mjesto u ženskoj Superligi i hrvatskom Kupu ravno je osvajanju naslova, jer je ekipa Dr. Časla iz Zagreba, sastavljena od kineskih igračica s europskim putovnicama, svijet za sebe u hrvatskom stolnom tenisu. Prije dvije godine bile su pobjednice Lige prvakinja, dok su lani poražene u finalu. Nakon ligaškog dijela Varaždinke su zauzele treće mjesto, no u polufinalu doigravanja protiv dugoreškog Aquaestila pokazale su kako se bori za svoj klub. U tom, „epskom“ polufinalu igrala su se 3 susreta, od kojih dva u Dugoj Resi, svaki s maksimalnim brojem mečeva. U prva dva meča domaćini su pobijedili s 4:3, da bi u odlučujućem susretu trener Varaždinki Saša Suhodolčan nadmudrio domaćeg stratega. Djevojke su odigrale na visini zadatka i ostvarili gostujuću pobjedu kada je to bilo najvažnije. Svaki od ta tri susreta trajao je više od 4 sata. Bila je to drama sa sretnim završetkom za STK Varaždin. U Kupu su djevojke suvereno stigle do finala.
Petra Petek i Ivana Malobabić, kao glavne uzdanice kluba, svoju kvalitetu pokazale su i na pojedinačnim natjecanjima. Petek je obranila dvostruku krunu i tako po četvrti put u karijeri postala prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji i s tri osvojena naslova u parovima, od kojih dva s Malobabić i jednom s Bojanom Poljak, jedna je od najuspješnijih i najtrofejnijih stolnotenisačica u hrvatskoj povijesti.
Prije 8 godina STK Varaždinu povjerena je organizacija Croatia junior & cadet open, međunarodnog stolnoteniskog turnira za mlađe kategorije. Prije 4 godine dolaskom novih ljudi u klub, krenulo se u ozbiljniju organizaciju, pri čemu je kruna bila prošle godine, kada je prvi put organiziran u najvišoj Zlatnoj seriji, čime se svrstao među četiri najveća turnira na svijetu, a i u toj konkurenciji proglašen je za najbolji.
Doista, bila je to godina za slavlje i pamćenje.

Sportas_GV (3) Sportas_GV (75)

07. 02. 2020.