Najbolja muška ekipa Varaždina Hrvački klub Vindija: Stabilan smo klub, uvijek u vrhu seniorskog hrvanja

57. proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina

06. 02. 2020.

Hrvački klub Vindija, rezultati u 2019. godini – seniorska ekipa hrvačkog kluba Vindije osvojila je seniorski Kup Hrvatske Memorijal Tomislav Kuzmić za 2019. godinu i treće mjesto u Premijer hrvatskoj hrvačkoj ligi.

Poredak nakon glasovanja: Hrvački klub Vindija, NK Varaždin, STK Starr, RK Varaždin, AK Varaždin, ŠRK Varaždin.

Hrvački klub Vindija dobio je 18. naslov najbolje varaždinske momčadi (1961., 1963., 1969., 1978., 1986., 2005., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2015., 2016., 2017., 2018. i 2019.).
– Stabilan smo klub koji je uvijek u samom vrhu seniorskog hrvanja. Prošlogodišnji rezultati možda nisu bili onakvi kakvi su realno trebali biti. Pratili su nas, na žalost, veliki pehovi i Premijer ligu smo završili na trećem mjestu. Nama značajno natjecanje, kojem smo ujedno i domaćini, Kup Hrvatske Memorijal Tomislava Kuzmića, ponovno smo osvojili. Glavni konkurenti bili su nam hrvači Petrinje, no zasluženo smo uzeli trofej, što nas uvijek veseli, zbog našeg nekadašnjeg kapetana momčadi Tomislava Kuzmića. Dakle, jedino malo razočarenje je Premijer liga u kojoj smo završili na trećem mjestu, a imali smo ekipu definitivno za osvajanje naslova momčadskog prvaka Hrvatske – rekao je trener hrvača Vindije Andrija Barić.
Osvojeno priznanje ujedno je i obaveza da se i u ovoj godini ostvare kvalitetni rezultati.
– U Premijer ligi imat ćemo domaći sastav, s mladim snagama. Dva hrvača koja su prošle godine bila ozlijeđena, Filip Frankol i Nikola Conar, prema viđenom na treninzima jako su se dobro vratila na strunjaču. Conar je jako dobro odradio i reprezentativne pripreme u Gospiću, gdje je pobijedio sve svoje suparnike, tako da sam zadovoljan sa svojim hrvačima. Opet imamo dobru ekipu, sastavljenu od vlastitog
kadra, a ako ćemo ove godine imati sreće koliko smo prošle godine imali pehova, onda bi mogli biti konkurenti za prvo mjesto, pod uvjetom da nas malo pomazi i sreća – naglasio je Barić.
Iako je nagrada dodijeljena za rezultatske seniorske momčadi, Hrvački klub Vindija su i mlađe kategorije.
– S obzirom na to da imamo široku bazu uvijek imamo 20 hrvača koji mogu nastupiti u seniorskoj momčadi. Trenutačno je šest naših hrvača na studiju u Zagrebu što se malo osjeti na treningu prilikom spariranja, a osim seniora u klubu imamo i četrdesetak mlađih i starijih dječaka, kadeta i djevojaka, koji su u natjecateljskom programu, kao i dvadesetak hrvača koji još nisu u natjecateljskom programu – zaključio je Barić.

Sportas_GV (75)

06. 02. 2020.