Najavljena biciklijada – nastavlja se lijepa tradicija

Start Supernova, cilj Zelendvor

19. 05. 2016.

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici  je najavljena 16. Varaždinska biciklijada za četvrtak, 26. svibnja. Uz gradonačelnika Gorana Habuša, biciklijadu su najaviti Patrik Košćak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, te Antonija Brlek, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa, kao i predstavnici sponzora, voditeljica Shopping parka Supernova Varaždin Patricija Tkalčec i direktor Autoservisnog centra Varaždin Boris Zernec.

Koščak je istaknuo da je tradicionalana biciklijada na svom početku 2000. bila nešto novo.

– Došli smo do 16. biciklijade, što je lijepa tradicija. Start ovog obiteljskog i rekreacijskog druženja koje ima i humanitarni karakter, je na parkiralište shoping parka Supernova u 10 sati. Ide se prema centru grada, Krklecovom, kraj groblja prema Novoj Vesi do Zelendvora gdje će biti bogat program – rekao je Koščak, a Brlek je dodala da su kao i svake godine osiguarali humanitarnu tombolu po 15 kuna.

– Tim novcem omogućava se odlazak naše djece dijabetičara od 10 do 16 godina u kamp u Premanturu, gdje se educiraju o svojoj bolesti, uče sami mjeriti šećer i davati inzulin – kazala je Brlek zahvalivši sponzorima.

Biciklijadu podupiru Supernova, a Tkalčec je naglasila da punih sedam godina pomažu i rado sudjeluju u humamitarnim projektima te da će biti dobri domaćini za 600 biciklista. Zernec je u ime ASC-a rekao da im je djelatnost vezana uz osiguranje i tehnički pregled vozila, odnosno sigurnost i ekološki pristup u prometu pa je razumljivo da sudjeluju u biciklijadi.

Na kraju je gradonačelnik Habuš pozvao Varaždinke i Varaždince da se priključe biciklijadi.

– Veseli me da se sama ideja biciklijade proširila. Varaždin, grad bicikala ima sve više biciklista rekreativaca i imao je cilj etape Toura of Croatia. Ja ću na biciklijadi imati zadaću voziti specijalno vozilo tvrtke Ducati na električni pogon. Ovo vozilo će ići na korištenje Zajednici i bit će mi čast voziti ga i promovirati – rekao je Habuš i još jednom pozvao sugrađane da na biciklijadu.

U slučaju lošeg vremene u četvrtak, biciklijada će biti premještena na subotu, 28. svibnja. Napomena roditeljima je da djeca obavezno moraju imati biciklističke kacige.

19. 05. 2016.