Mumlek više nije trener, novi je Branko Karačić

NK Varaždin

21. 10. 2018.

Dogodilo se ono što se jednostavno moralo dogoditi. Nakon 2:2 sa Zadrom Miljenko Mumlek više nije trener drugoligaša Varaždina. Presudili su mu posljednji rezultati, ali i igra momčadi koja nije bila na potrebnoj razini s obzirom na kvalitetu koju posjeduje. Da u svlačionici nešto ne štima slušali smo u kuloarima već duže vrijeme, a sve je kulminiralo nakon poraza od Osijeka. Mumlek je odlučio pred utakmicu sa Zadrom na tribinu poslati Brezovca, a ovaj je odmah zatražio sporazumni raskid ugovora i dobio ga. U zapisniku utakmice protiv Zadra nismo vidjeli niti Bamidelea. Da li je on sljedeći, za sada ne znamo. Uglavnom da je tekma sa Zadrom za Mumleka bila presudna znali smo svi, ali nismo htjeli stvarati pritisak niti njemu niti momčadi. Mogao je biti samo “pokojnik ili pukovnik”. Na njegovu žalost postao je ono prvo. A da se sprema smjena mogli smo zaključiti već i prije nego što je utakmica sa Zadrom počela. U svečanoj loži pojavio se poznati hrvatski trener Branko Karačić. Nije bilo teško zbrojiti “dva i dva”. Pitali smo Karačića pod poluvremenom da li je ovdje “poslovno”, a on je uz širok osmjeh odgovorio : “Ne, sasvim slučajno sam u Varaždinu”. Takvih priča smo se naslušali i znali smo što poslije njih slijedi. Nakon presice Mumlek je bio utučen. Emotivac kakav jest, teško je podnio novi neuspjeh, ali tada još ništa nije naslućivalo da bi moglo doći do smjene. Predsjednik Cvek bio je “u svom kutu” salona, zamišljen, tužan, ali i zagonetan. Nismo ga htjeli ništa pitati. Tek sat vremena kasnije dobili smo potvrdu. Branko Karačić novi je trener Varaždina.
– Nema se tu puno toga za reći. Zbog loših rezultata došlo je do dogovornog prekida suradnje sa Mumlekom. Trenutno nema puno slobodnih i kvalitetnih trenera i odlučili smo se za Branka Karačića koji ima rejting, nije skup, iskusan je, voli raditi i vjerujem da ćemo s njime ostvariti naš cilj, a to je Prva liga – kratko je nam je rekao predsjednik Stjepan Cvek.
Branko Karačić (58) rođeni je Vinkovčanin. U svojoj karijeri vodio je mnoge klubove: Zagreb, Cibaliju, Osijek, Marsoniju, Slaven Belupo, Šibenik, Široki Brijeg, Zrinjski, i posljednji klub u kojem je radio bio je BiH prvoligaš Vitez. Kako će se snaći među varaždinskim “zvijezdama” ostaje za vidjeti.

www.aktualno.hr/r.l. Foto: Tv Jabuka

21. 10. 2018.