Mlakaru i Šestaku poziv u reprezentaciju, Hercegu u Zagreb

RK Varaždin

18. 12. 2018.

RK Varaždin ovih je dana dobio veliko priznanje za svoj rad s mlađim uzrasnim kategorijama. Izbornik hrvatske muške mlađekadetske reprezentacije Nino Marković objavio je popis 23 igrača koje je pozvao na kontrolno okupljanje koje će u prvoj polovici siječnja biti održano u Ivanić Gradu, a na njegovom popisu su se našli i igrači RK Varaždina, lijevo krilo Bruno Mlakar i srednji vanjski Tin Šestak.
Mlakar i Šestak poziv u reprezentaciju zaslužili su doista sjajnim igrama u Prvoj kadetskoj rukometnoj ligi koja se igra na nacionalnom nivou, a u kojoj RK Varaždin trenutno drži odlično 5. mjesto.
Kontrolno okupljanje hrvatske muške mlađekadetske reprezentacije bit će održano od 3. do 9. siječnja iduće godine u Ivanić Gradu, a s mladim će rukometašima, osim izbornika Markovića, raditi i treneri Krešo Ivanković i Ivan Dragić.
Predsjednik RK Varaždina Hrvoje Jembrih naglašava da je klub u svojoj desetoj godini postojanja dobio veliko i konkretno priznanje za svoj rad.
– Bruno i Tin s nama su od samih početaka, dakle već 10 godina. Oni predstavljaju prvu pravu generaciju našeg kluba i zato je poziv u reprezentaciju, osim za njih, velika i važna stvar i za naš klub jer je to dokaz da smo na pravom putu i da dobro radimo s našim klincima. Ako pribrojimo i Lovru Pučeka, trenutno igrača GRK Varaždin 1930 koji je također dobio poziv u reprezentaciju, a koji je sve o rukometu naučio upravo u našem klubu, RK Varaždin je treći najzastupljeniji klub u generaciji 2002. godišta, iza RK PPD Zagreb i MRK Dugo Selo – naglasio je Jembrih dodavši da je potvrda dobrog rada s mladima, osim u obliku poziva za njihove igrače za mlađekadetsku reprezentaciju, stigla i u obliku poziva mladom vrataru Tinu Hercegu, koji nastupa za ekipu RK Varaždina 2004./2005. godište, da bude pojačanje RK PPD Zagreb na jednom velikom međunarodnom turniru.
– Tin Herceg izuzetno je talentirani mladi vratar i to su prepoznali i u RK PPD Zagreb. Pozvali su ga da im pomogne na izuzetno jakom međunarodnom turniru koji će biti održan u Brčkom u BiH – naglasio je Jembrih.

18. 12. 2018.