Mladi varaždinski nogometaši stigli na korak do medalje – bronca je bila nadomak ruke

VŽ 80

01. 08. 2018.

Finalni turnir Coca-Cola Cup 2018., najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj održan je u nedjelju i u ponedjeljak u Splitu, u sklopu Sportskih igara mladih. U samu završnicu plasirala se i jedna ekipa iz Varaždina.
Turnir se razigravao 30. srpnja na terenima Parka mladeži i FESB Kampusa u Splitu, dok je 31. srpnja bio rezerviran za utakmice za treće mjesto i velika finala na terenima FESB Kampusa. Prva utakmica dana donijela je dvoboj za treće mjesto u kategoriji 2003. godište između ekipa Dečki z Bregane iz Samobora i VŽ 80 iz Varaždina. Ekipa Dečki z Bregane osvojili su broncu rezultatom 2:1. U kategoriji 2000. godište borba za broncu donijela je napetu utakmicu između ekipa Legennd (Karlovac) i MNK Sv. Antun Korčula, a malo više spretnosti i sportske sreće imala je ekipa Legennd koja je pobijedila rezultatom 4:1.
Finalne utakmice prenosile su se uživo na kanalu Sport klub 1. Napeto finale za 2003. godište između ekipa Amigosi iz Bedekovčie i Platinum iz Požege u regularnom dijelu završilo je rezultatom 2:2 nakon čega su uslijedili napeti jedanaesterci i pobjeda ekipe iz Slavonije.
Finale za 2000. godište igrale su ekipe Shpaneri iz Zagreba i Rumpupliranerumpumpuplice iz Knina, a ekipa s najkompliciranijim imenom osvojila je turnir rezultatom 1:0.
Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 80 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Samo u Hrvatskoj ove godine sudjelovalo je više od 30.000 natjecatelja.

01. 08. 2018.