Martinjska utrka sa Slovencima i Puljanima

5. Cross liga "Godišnja doba na Čevu"

13. 11. 2017.

Martinjskom utrkom u nedjelju je počela 5. sezona Cross lige „Godišnja doba na Čevu“ u organizaciji poznatog varaždinskog trkača Josipa Lackovića i njegovih prijatelja.
Nastupilo je više od stotinu trkača, hodača, planinara i zaljubljenika u prirodu. Prvi su na cilj 2017 metara duge utrke od mosta na Bednji u Završju Podbelskom do križa na Čevu stigli Matija Meštrić iz BK Maraton Kreidler (16:06) i Mateja Kaniški iz AK Varaždina s osobnim rekordom 20:04. Poslije njih utrku su završili Darko Petak iz UKS Bedenec (17:06) i Vladimir Slunjski iz AK Varaždin (17:12) odnosno Paula Šimunčić iz AK Sloboda (22:09) i Dina Androić iz AK Varaždin (22:21)
Kako je utrka bila martinjska, trkače je posjetio Sveti Martin pa je kršten mošt, a u nastavku sportskog druženja plesala se zumba u novoizgrađenoj sjenici na vrhu Čeva, a petero najhrabrijih nastavilo je tradiciju kupanja u Bednji nakon utrke.
Posebnost ovog kola je dolazak dvojice trkača iz Slovenije pa je utrka postala međunarodna, a u njoj je sudjelovalo i šestero trkača iz Istre koji su zbog ove specifične utrke „potegnuli“ iz 340 kilometara daleke Pule.
Drugo, zimsko kolo bit će u vrijeme fašnika pa će se trčati pod maskama.

13. 11. 2017.