Marija Kosi u finalu Svjetskog prvenstva u savateu

Dva juniorska zlata u varaždinskoj Areni

25. 06. 2017.

Na Svjetskom prvenstvu u savateu, disciplini combat, koje je u petak i subotu održano u varaždinskoj Areni, jedina predstavnica hrvatske reprezentacije Marija Kosi iz Savate kluba Omega plasirala se u finale Svjetskog prvenstva koje će se održati krajem godine.
Marija je ponovo pokazala i dokazala kako je izvrsna natjecateljica te je uspješno nadvladala svoje protivnice. Pobjedama nad čvrstom i iznimno opasnom Bugarkom i nepredvidivom predstavnicom Irana završila je prvi dan natjecanja s dvije pobjede i bila je bliža postavljenom cilju. Drugi dan Marija je usprkos ozljedama ušla u ring, pokazala kvalitetu i iskustvo te je pobjedom nad agresivnom predstavnicom Tunisa osigurala finale. U finalu je dočekuje Francuskinja Cirelle Giordyas koja je također ostvarila sve pobjede na natjecanju pa se očekuje izvrsna borba dviju iznimno kvalitetnih i opasnih borkinja.
Plasman u finale rezultat je kvalitetnog rada u klubu, predanosti i upornosti u treninzima i svakodnevnog odricanja. Mariju vode dva trenera s kvalitetnim i stručnim pristupom, profesori kineziolozi Miljenko Rožmarić i Emerik Večerić. Rožmarić ističe kako je plasman očekivan, jer su treninzi, natjecanja i pristup podređeni i posloženi u funkciji realizacije postavljenog cilja.
Uz Mariju hrvatski savate bogatiji je za dva juniorska zlata koja su osvojili predstavnici Pit bulla iz Splita te jednim plasmanom u finale predstavnika Stubice.
Svjetsko prvenstvo u Varaždinu organizirali su Hrvatski savate savez i Fight club Kovačić uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović te podršku Varaždinske županije, Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Na natjecanju su bili izaslanik predsjednice, saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine i ZSUGV-a Alen Runac te zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

savate 3

25. 06. 2017.