Mališani se ogledali u teniskom višeboju na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

27. 04. 2022.

Ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića, koji je počeo u ponedjeljak likovnom radionicom, u utorak je nastavljen višebojem na terenima Teniskog kluba „Varteks“, koji je partner Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina u organizaciji festivala.

Djevojčice i dječaci natjecali su se u brzini i spretnosti, koristeći rekete i teniske loptice, a sudjelovali su mališani iz sedam varaždinskih vrtića.

Marko Dugandžić iz TK „Varteks“ naglasio je da je svako uključivanje djece u sportske aktivnosti hvalevrijedno.

„Djeca i odgajateljice već znaju kako izgleda teniski višeboj kod nas. Tu su četiri poligona gdje se loptice vode na reketu, gađaju se čunjići, prebacuje se preko obruča, zapravo zanimljiv motorički poligon. I klinci su uvijek veseli. Malo bolje ide onima koji s odgajateljicama dođu dan prije probati poligon, ali svi su veseli i nasmijani i na kraju dobe nagrade“, rekao je Dugandžić.

„Nažalost, ove godine je bio najmanji odaziv djece, ali tako je i s ostalim sportovima. Danas kada djeca „vise“ na mobitelima, jako je dobro što prije uključiti ih u sport. I u vrijeme korone, kad nije bilo treninga, djeca su slabije bila uključena u sport i to se vidi po rezultatima. Sada trebamo više poraditi na tome, a ovaj olimpijski festival jedan je od dobrih načina“, dodao je.

Iako na Olimpijskom festivalu nije najvažnije tko će biti najbolji, već da se djeca druže, vježbaju, upoznaju različite sportove, ipak su, kao i na „pravim“ sportskim natjecanjima, proglašeni najuspješniji. To su polaznici Dječjeg vrtića „Bajka“. Drugi je bio DV „Varaždin“ – Koprivnička, treći „Zeko“, četvrta „Panda“, peti DV „Varaždin“ – Trakošćanska, šesta „Čira-čara“ i sedmi „Zečić“.

19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavlja se u srijedu vožnjom spretnosti bicikla, od 10 sati, kod dvorane „Varaždin“ u Graberju. Četvrtak je rezerviran za natjecanja u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“, koja će početi u 10.30 sati.

Veliko finale 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina biti će na stadionu „Sloboda“ u petak od 16 sati. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te atletskim disciplinama.

Olimpijski festival dječjih vrtića održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

olimpijski tenis (1) olimpijski tenis (2) olimpijski tenis (4) olimpijski tenis (5) olimpijski tenis (6) olimpijski tenis (7) olimpijski tenis (8) olimpijski tenis (9) olimpijski tenis (10)

27. 04. 2022.