„Mali“ klub s velikim sportskim rezultatima

Rukometni klub Varaždin

19. 02. 2018.

U varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberje u subotu je odigrano 6. kolo 1. HMKRL sjever za godište rukometaša 2002/03.
Susreli su se RK Ivančica iz Ivanca, RK Nedelišće, GRK Varaždin 1930 i RK Varaždin. Odigrane su međusobne utakmice od kojih je najzanimljivija bila utakmica između RK Varaždin i GRK Varaždin 1930. Od početka utakmice RK Varaždin preuzeo je vodstvo te ga ni u jednom trenutku nije prepustio protivničkom klubu. Utakmica je završila rezultatom 29:20. Za ovu pobjedničku razliku pobrinuli su se igrači i vratari brojčano malog, ali rezultatski velikog kluba – Šestak (10 golova), Micek (7), Mlakar (5), Cesar (4), Dombaj (1), Papec (1), Vusić (1), Bistrović, Hofer, Hajdarović, Kociper, Matole, Jurišak i vratari Lesjak, Sabolić i Herceg. Naime, rukometaši RK Varaždin nalaze se u vrhu lige sjever u godištima 2002/03 i 2004/05, a pod vodstvom su trenera Vladimira Ljubića te stručne podrške Željka Šestaka i Hrvoja Jembriha. Ekipa koja je donijela subotnje pobjede, relativno je mlada i kombinacija je godišta od 2002. do 2005. Ništa manje vrijednu utakmicu odigrali su i s RK Ivančica iz Ivanca, pobijedivši rezultatom 35:19. Ista ekipa razigrala se akcijama, polukontrama i kontrama.
Zanimljiv je podatak da je Rukometni klub Varaždin osnovan 2009. godine. U svojih devet godina postojanja osvajao je brojne međunarodne turnire, dok je na posljednjem Prvenstvu Hrvatske osvojio visoko šesto mjesto iza MRK Dugo Selo, RK PPD Zagreb, MRK Trogir, RK Rudar i RK Balić-Metličić, a iza sebe ostavio tradicionalne rukometne škole kao što su karlovačka i bjelovarska. Na nedavno održanom Turniru regija koje su predizbor za reprezentaciju godišta 2002/03, RK Varaždin dobio je poziv za pet svojih igrača.
Klub se iz godine u godinu pokušava financirati iz sponzorstava malih firmi, uglavnom roditelja. Znanje, entuzijazam i dobra volja čine svoje. Klub sve ove godine postiže rezultate koji su u vrhu hrvatskog rukometa, a kvalitetu ove škole rukometa prepoznaje i Hrvatski rukometni savez.
Linkovi subotnjih utakmica:
https://www.youtube.com/watch?v=CPqUyqmy4JA&feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=ftgHlD9gik8&feature=player_embedded

rk varazdin

19. 02. 2018.