Luka Cvetko ostvario povijesni uspjeh varaždinskog plivanja

PK Barok

30. 07. 2018.

U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine na bazenima Svetice u Zagrebu.
Na natjecanju je sudjelovalo 315 natjecatelja iz 32 hrvatska kluba, a među njima i 6 članova PK Barok; Luka Cvetko, Lovro Pintarić, Elena Škrapec, Martina Štefinec, Noa Stolnik i Petra Gašparac. Treba napomenuti da su pravo nastupa imali samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme.

PK Barok se okitio s 5 medalja -1 zlatnom i 4 brončane, a nevjerojatan uspjeh ostvario je junior Luka Cvetko koji je u „kraljevskoj“ disciplini 50 slobodno osvojio prvu seniorsku medalju u povijesti kluba i varaždinskog plivanja. Naime, Luka je, uz zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji, osvojio i brončane medalje u mlađe seniorskoj i seniorskoj konkurenciji s fantastičnih 23,54 i osvojenih 700 bodova. U utrci na 50 prsno, juniorka Martina Štefinec, osvojila je broncu na 50 prsno s odličnih 34,57, a zbirku medalja zaključio je posljednjeg dana natjecanja ponovno Luka Cvetko s broncom u juniorskoj kategoriji na 100 slobodno. Luka je popravio osobni rekord za više od sekunde i isplivao sjajnih 52,34. Svakako treba pohvaliti i ostale natjecatelje koji su otplivali u svim utrkama osobne rekorde i nastupali u popodnevnim B i C finalima.

30. 07. 2018.