LOKALNI DERBI Varaždin se nada trećoj sreći protiv Slaven Belupa – Kovačević: Vrijeme je da se njihov niz prekine

NK Varaždin

25. 01. 2023.

Nakon početka proljetne sezone koju je NK Varaždin otvorio s dva remija zaredom, igrači varaždinskog prvoligaša na Gradskom stadionu u Varaždinu u sklopu 19. kola SuperSport HNL-a dočekuju koprivnički Slaven Belupo. Lokalni derbi na redu je ovog petka s početkom u 17 sati, a najavili su ga trener Mario Kovačević i igrač zadnjeg reda, 22-godišnji Luka Jelinić.

Na situaciju u svlačionici osvrnuo se trener Kovačević.

– Idemo iz utakmice u utakmicu. Četiri dana nakon Lokomotive dolazi nam Belupo. Sada je i službeno pola prvenstva završilo i krećemo u treći dio, treću utakmicu s Belupom ove sezone. Nažalost, on se za nas pokazao kao najteži protivnik protiv kojeg smo upisali 2 poraza bez postignutog gola tako da je kod nas motivacija stvarno velika da to promijenimo – rekao je Kovačević.

Budući da su iza Varaždina dvije neriješene utakmice, trener Kovačević istaknuo je kako im je želja rasti iz utakmice u utakmicu. Pripreme za Belupo tako prolaze u pozitivnom razmišljanju i bez obzira na sitne ozljede, igrači dobro rade.

– U konkurenciju nam dolazi i Lamine Ba, a ostali koji su bili protiv Lokomotive bit će isto spremni. Motivirani i spremni dočekujemo za nas neugodnog protivnika koji ima iskusnu ekipu i odličnog trenera zbog čega nije čudo da su na 4. mjestu – objasnio je Kovačević dodavši kako je želja, kao i u svakoj utakmici, pobjeda.

Ipak, poručio je kako su sve utakmice više-manje izjednačene. Slaven Belupo je, prema njemu, najčvršća prvoligaška ekipa koja ima puno iskusnih prvoligaških igrača i zna igrati na rezultat.

-Uvijek je motivirajuće igrati protiv susjeda, uvijek su lokalni susjedni derbiji bili jako zanimljivi. U zadnje vrijeme Slaven ima više uspjeha, no vrijeme je da se to prekine tako da želimo pobijediti – zaključio je trener.

22-godišnji Jelinić koji je u utakmici protiv Lokomotive spasio gol Varaždinaca odličnom intervencijom poručio je kako moraju biti iskreni i reći da nisu dobro ušli u tu utakmicu. Iako je Lokomotiva imala nekoliko dobrih šansi, Varaždin se na sreću obranio te kasnije preuzeo inicijativu i kontrolu, pa je po njemu krajnji rezultat i najrealniji.

– Atmosfera je dobra, odmorili smo se i znamo da u dvije utakmice sa Slavenom nismo imali dobar rezultat. Nadam se i mislim da je vrijeme da to svi zajedno promijenimo – rekao je Jelinić.

S obzirom na nezgodan napad protivnika, zadnji red Varaždina morat će dobro paziti.

– Znamo njihov način igre, imaju dobre i iskusne igrače i trenera, no nadamo se pobjedi – dodao je.

Iako su dosad izgubili obadvije utakmice od Slaven Belupa, Kovačević vjeruje da će se ovog puta uspjeti nametnuti. Priznaje i da imaju problema s takvim čvrstim i iskusnim ekipama, no dodaje kako su u prijateljskoj utakmici prije nove godine postigli pogodak zbog čega kaže kako će dati sve od sebe i kako vjeruju u pobjedu.

– Trebao bi biti dobar teren da nametnemo svoju igru i što prije postignemo pogodak da oni moraju izaći. Onda će nam biti lakše – rekao je Kovačević naglasivši kako je bitno da budu još bolji i u napadu i u obrani, kao u utakmicama u jesenskom dijelu sezone.
Spomenimo i kako je NK Varaždin proljetni dio sezone otvorio bez ijednog gola, dok u jesenskom dijelu sezone uopće nije bilo utakmica bez golova, pa je cilj Varaždinaca jasan – idu po pobjedu.

nk varazdin press (1) nk varazdin press (2) nk varazdin press (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vzaktualno.hr

25. 01. 2023.