Likovna radionica na temu Svjetskog nogometnog prvenstva

17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

14. 05. 2018.

Nakon teniskog višeboja, kojim je u četvrtak počeo, 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera nastavljen je u petak likovnom radionicom.
Tema likovne radionice bila je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Svoje likovno viđenje nogometa i, neizostavno, hrvatske nogometne reprezentacije, dali su mališani iz 11 dječjih vrtića: Bajka, Čira-Čara, Društvo Naša djeca, Panda, Vlakić, Zeko i DV Varaždin – Aleja, Gortanova, Trakošćanska, Dravska i Biškupec. Foto zapisi dječjeg likovnog druženja u sklopu Olimpijskog festivala bit će poslani Hrvatskom nogometnom savezu kao podrška izborniku Zlatku Daliću i Vatrenima.
Olimpijski se festival nastavlja već danas kada djeca okušavaju u spretnosti vožnje biciklom. U utorak će se okušati u plivanju na varaždinskim Gradskim bazenima. Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak, 17. svibnja, od 16 sati na Sportskom centru „Sloboda“. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4×25 m).
Na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjeluje ukupno 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića. Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine preuzevši varaždinsku inicijativu, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Djecja_olimpijada_crtanje (2) Djecja_olimpijada_crtanje (3) Djecja_olimpijada_crtanje (4) Djecja_olimpijada_crtanje (5) Djecja_olimpijada_crtanje (6) Djecja_olimpijada_crtanje (8) Djecja_olimpijada_crtanje (9) Djecja_olimpijada_crtanje (10) Djecja_olimpijada_crtanje (11) Djecja_olimpijada_crtanje (12) Djecja_olimpijada_crtanje (13) Djecja_olimpijada_crtanje (14) Djecja_olimpijada_crtanje (15) Djecja_olimpijada_crtanje (16) Djecja_olimpijada_crtanje (17) Djecja_olimpijada_crtanje (18)

14. 05. 2018.