Likovna radionica mališana iz 12 dječjih vrtića

18. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Varaždina

06. 05. 2019.

Likovnom radionicom, na kojoj su sudjelovali mališani iz 12 varaždinskih dječjih vrtića, u ponedjeljak, 6. svibnja, u balonu sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju, počeo je 18. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Varaždina. Festival su i ovoga puta organizirali Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i partneri.
Likovna djela, na temu Ekipnog prvenstva Europe u atletici, stvaralo je čak 150 mališana iz dječjih vrtića „Bajka“, „Društvo Naša Djeca“, „Panda“, „Pinokio“, „Sveta Uršula“, „Zeko“ te DV „Varaždin“ – „Aleja“, „Biškupec“, „Dravska“, „Gortanova“, „Koprivnička“ i „Trakošćanska“.
– Na Europsko atletsko prvenstvo, koje će se u kolovozu održavati u Varaždinu, doći će ponajbolji hrvatski atletičari, stoga smo to događanje i odabrali kao temu ovogodišnje likovne radionice. Mališani su doista imali inspiraciju, u što će se svi moći uvjeriti finalnog dana Festivala, kad će djela nastala na radionici biti izložena u prostoru Sportskog centra „Sloboda“ – izjavila je Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV-u.
Olimpijski će se festival nastaviti u utorak višebojem na teniskim terenima Teniskog kluba „Varteks“, dok će u srijedu mališani na Gradskim bazenima u Varaždinu imati provjeru znanja plivanja. U četvrtak će se u sportskoj dvorani u Graberju okušati u spretnosti vožnje biciklom.
– U petak, 10. svibnja, od 16 nas sati očekuje veliko finale na Sportskom centru „Sloboda“, gdje će se održati standardna natjecanja u atletici i nogometu, a očekujemo nastup 500-tinjak djevojčica i dječaka – najavila je Sitar.
Na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina, kroz pet dana održavanja, sudjelovat će ukupno 800-tinjak vrtićkih mališana, a najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine preuzevši varaždinsku inicijativu, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Djecja_olimpijada_crtanje (3) Djecja_olimpijada_crtanje (8) Djecja_olimpijada_crtanje (11) Djecja_olimpijada_crtanje (14) Djecja_olimpijada_crtanje (15) Djecja_olimpijada_crtanje (21) Djecja_olimpijada_crtanje (22)

06. 05. 2019.