Leona Juriša dvostruka državna prvakinja

PK Barok

12. 02. 2020.

Proteklog vikenda po prvi put na Korčuli, a povodom 90 godina Korčulanskog plivačkog kluba održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete. Plivači i plivačice PK Baroka, drugu godinu zaredom, osvojili su 6 medalja, te u ekipnom plasmanu zauzeli 4. mjesto, u konkurenciji od 32 kluba.
Za fantastičan ekipni plasman zaslužni su: Leona Juriša, Anja Mirilović, Maša Manojlović, Sara Marković, Ivona Jurković, Ana Pitner, Rina Rogina, Teodora Liber Kos, Filip Kukec i Mihael Kolarek. Treba napomenuti da su pravo nastupa imali samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme.
Najveći uspjeh ostvarila je kadetkinja Leona Juriša koja je osvojila 2 zlatne medalje i tako postala državna prvakinja na 100 i 200 m leđno, te 2 brončane medalje na 400 i 800 m slobodno.
Izvrstan je bio i Mihael Kolarek koji je osvojio brončanu medalju na 200 m leptir. Iz kluba naglašavaju da je Mihael ulazno godište na ovom prvenstvu.
Za kraj, ženska štafeta je po prvi put u povijesti varaždinskog plivanja osvojila brončanu medalju na državnom prvenstvu na 4×100 slobodno u sastavu: Maša Manojlović, Sara Marković, Anja Mirilović i Leona Juriša.

plivanje barok 2

12. 02. 2020.