Ladislav Gregorinčić i iduće četiri godine predsjednik TK Marathon 95

TK Marathon 95

21. 03. 2023.

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić, koji će klub voditi slijedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 17. ožujka, u prostorijama varaždinskog 4. mjesnog odbora. Za potpredsjednik i tajnika kluba ponovno su izabrani Andrej Gužvinec te Nikola Habrlin. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Ladislav Gregorinčić, koji je klub vodio proteklih četiri godine. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate članova TK Marathon 95.

U 2022. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

Gregorinčić je najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u siječnju uspješno održanog 6. Zimskog polumaratona i 26. Zimske brdske cross lige Ivančica, slijedi početak 31. Cross lige Drava 30. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 17. rujna 29. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 27. Zimske brdske lige Ivančica. Naglasak je stavljen na 29. Varaždinski Joma polumaraton koji je ujedno i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Na kraju skupštine predsjednik Ladislav Gregorinčić podijelio je plakete sucima cross lige Drava: Krunoslav Borovec, Antun Belošević, obitelj Domislović, Miroslav Hainž, Anđelka Mlakar, Ladislav Gregorinčić.

„Marathon 95“ prošle je godine imao i odlične sportske rezultate: šesto mjesto u 1. ligi cestovnog trčanja HAS-a, dok je Andrej Gužvinec pojedinačno bio peti. Na državnom prvenstvu u maratonu muška ekipa bila je peta, a Goran Pongračić pojedinačno 11. Na državnom prvenstvu na 100 kilometara, 63-godišnji Antun Belošević bio je sedmi.

Belošević je ostvario i najvrjedniji sportski rezultat kluba – osvojio je broncu na Svjetskom prvenstvu na 100 kilometara u kategoriji trkača starijih od 60 godina.

Franjo Korošic bio je brončani na veteranskom Prvenstvu Balkana.

Organiziravši besplatni prijevoz za trkačice i trkače iz Varaždinske županije, članovi kluba ponovno su sudjelovali na velikoj svjetskoj humanitarnoj utrci „Wings for life“ u Zadru.

Prilikom izvješća o financijskom poslovanju istaknuto je da je klub „u plusu“ te da je nabavljena oprema za elektronsko mjerenje rezultata, što je bilo nužno s obzirom na rastući broj sudionika na utrkama u klupskoj organizaciji.

ZSUGVZ001 ZSUGVZ002

21. 03. 2023.