Kvalitetu varaždinskih atletičara prepoznala i tvrtka Lentismed – četvero vrhunskih mladih sportaša dobili stipendiju koju će svojim rezultatima i opravdati

ZSUGV

22. 02. 2023.

Varaždin ima sjajnu atletsku budućnost što potvrđuju rezultati koje ostvaruje generacija odličnih mladih sportaša, a njihovu je kvalitetu sada prepoznala i tvrtka Lentismed koja će ih stipendirati i na taj im način pomoći u ostvarivanju daljnjih sportskih uspjeha, kao i onih u obrazovanju.

Riječ je o četvero mladih varaždinskih atletičara, članova Atletskog kluba Sloboda – Jani i Klari Koščak, Roku Farkašu i Janku Kišaku, s kojima je Zlatan Žmirak iz tvrtke Lentismed u utorak potpisao ugovore o stipendiranju.

Kako je pojasnio, njihov najveći motiv bio je činjenica da ovih četvero mladih Varaždinaca mogu biti primjer i uzor svojim vršnjacima jer dokazuju da je uz predani rad moguće postizati uspjehe i u sportu i u školi.

-Smatram da ovakva pomoć mladim atletičarima doista mnogo znači jer mogu računati da će mjesečno imati stalan izvor prihoda i osigurati si opremu koja je zaista nužna za ono što rade da bi uspjeli. Sportaši će dobiti određena financijska sredstva, ali moraju zadovoljiti i jedan uvjet – biti uzor drugima svojim ponašanjem i van sportskih borilišta – rekao je Žmirak iza kojeg je također sportska karijera.

Dodao je kako su ugovori o stipendiranju potpisani na godinu dana, uz mogućnost njihovog produljenja, a glavni cilj je poručiti kako su rezultati, uz naporan rad, trud i zalaganje, neizostavni.

Predsjednik Atletskog kluba Sloboda, Stjepan Smernjak, naglasio je kako su ovakvi ugovori, nažalost, izuzetak. Naime, sportski klubovi teško nalaze sponzore i pokrovitelje zbog toga što su oni dužni plaćati PDV. Upravo zato, naglasio je Smernjak, danas potpisani ugovori o stipendiranju njihovih najboljih atletičara jest fenomenalna stvar.

-Grad nas kontinuirano prati, a i rezultati su ekstremno visoki i dobri – rekao je Smernjak.

Trener Patrik Koščak istaknuo je kako je riječ o sjajnoj generaciji mladih sportaša koji su redom reprezentativci Hrvatske te na europskim i svjetskim ljestvicama visoko pozicionirani.

-To su kandidati za velika sportska natjecanja u ovoj i slijedećoj godini, ujedno i kandidati za medalje na tim natjecanjima – rekao je Koščak.

Jedna od stipendistica je Jana Koščak, varaždinska atletičarka koja niže uspjeh za uspjehom te obara rekord za rekordom.

-Dosad baš i nismo imali neku podršku, osim one Atletskog kluba Sloboda i Hrvatskog olimpijskog odbora, a sve što dobijemo, svaka stipendija nam je dobrodošla. Jako mi je drago da su nas prepoznali ovdje, da su nas prepoznali naši bivši članovi i to doista puno znači – rekla je Jana.

Objasnila je i kako je atletika sport koji iziskuje dosta financijskih izdvajanja. Naime, osim opreme i novaca za putovanja, potrebni su im i suplementi zbog čega naglašava kako im svaki euro dobro dođe.
-Vjerujem da ćemo ove stipendije opravdati rezultatima i dokazati da su došle u prave ruke – zaključila je Jana.

zsugv stipendije sportasima001 zsugv stipendije sportasima002 zsugv stipendije sportasima003 zsugv stipendije sportasima004 zsugv stipendije sportasima005 zsugv stipendije sportasima006 zsugv stipendije sportasima007 zsugv stipendije sportasima008 zsugv stipendije sportasima009 zsugv stipendije sportasima010

22. 02. 2023.