Krajan na dočeku na Korzu ponovio „Ja sem Varaždinec“

Izbornik Davis Cup reprezentacije Hrvatske

02. 12. 2018.

Varaždincu su večeras na Korzu dočekali svog sugrađanina, izbornika zlatnih tenisača, pobjednika Davis Cupa, Željka Krajana.
Krajan je zahvalio tako što je ponovo otpjevao „Ja sem Varaždinec“, kao što je to bio učinio s reprezentativcima na dočeku u Zagrebu, nakon povijesnog uspjeha u Francuskoj i osvajanja drugog naslova pobjednika Davis Cupa, posljednjeg u ovom formatu nakon 118 godina tradicije.
Uoči dočeka na Korzu, u sklopu otvorenja manifestacije „Advent u Varaždinu“, Krajana su u Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.
Krajan je rekao da je osjećaj neopisiv.
– Biti prvak svijeta u povijesnoj godini hrvatskog sporta, s nogometom najtrofejnijoj sportskoj godina. Puno nas je toga dodatno motiviralo, nogometaši su nas obvezali da uzvratimo za taj njihov poraz u finalu. Znamo i rukometno rivalstvo između Francuske i Hrvatske. Nama je uspjelo za kraj ove nevjerojatne godine tenisa i sporta staviti šlag na tortu. Znamo da se ovaj sustav Davis Cupa ukida nakon 118 godina tradicije. Puno ljubitelja tenisa već žali za tim formatom i puno će se pričati tko je bio zadnji pobjednik tog Davis Cupa i dugo će se spominjati Hrvatska – rekao je Krajan i najavio pohod na novi naslov iduće godine.
– Nadam se da će se svi igrači koji su bili u ekipi odazivati pozivu. Ako se svi odazovu bi će svima jako teško protiv nas. Bit ćemo godinu dana stariji i iskusniji. Imamo jako velike šanse ponovit ovaj rezultat. Nakon ovog povijesnog osvajanja, mislim da imamo šanse osvojiti Davis Cup ponovo – poručio je Krajan.
Čehok je rekao da je i poraz u finalu prije dvije godine također bio veliki uspjeh.
– Ali ovo u Francuskoj je bilo prava rapsodija hrvatskih talenata počevši od Marina i Borna, ali naravno i izbornika Željka. Koliko god da izgleda da tim tenisačima ne treba izbornik jer su među prvih dvadeset ili pedeset u svijetu. Često i oni koji imaju manje izglede u momčadskom natjecanju kao što je Davis Cup postaju prvaci. Našem izborniku je to uspjelo. Dio zasluge za tu povijest imamo i mi Varaždinci, ovdje se igralo u četvrtfinalu protiv Kazahstana – kazao je Čehok.
Podsjetimo da će Grad Varaždin nagraditi izbornika Krajana. Na svečanoj sjednici uz Dan Grada, na blagdan svetog Nikole, primit će godišnju Nagradu Grada Varaždina.

www.aktualno.hr

02. 12. 2018.