Kraj natjecateljske godine

Alpe Adria triatlon kup

08. 01. 2018.

Druženje na kraju natjecateljske godine je održano u Klagenfurtu u organizaciji triatlon kluba HSV Triathlon Kärnten.
Na to druženje pozivnicu je dobio T. Pichler, predsjednik TK Varaždin, i to zbog proširenja Alpe Adria triatlon kupa na Hrvatsku. Aplikacijom Zajednice Alpe Adria i potpisanim ugovorom održana je prva triatlon utrka u 2017 g. pod spomenutom Zajednicom na Rabu, prijenosnim ugovorom s TK Varaždina na TK Rab.
Taj poziv rezultat je dobrih sportskih postignuća od 2011 g. u AAT kupu, osvojio ga je triput u svojoj kategoriji, a pravi podhvat bilo je treće mjesto u apsolutnom poretku za 2014 g. Reputaciju da je jedini od Hrvata od svih kategorija osvajač kupa, dobio je prigodu da kao predsjednik kluba ima pristup triatlonskim asocijacijama. To je omogućilo sinergijsku promociju hrvatskog triatlona.
Poslije osnivatelja /2008 g./ iz tri države Slovenije, Italije i Austrije, pridružila se i Hrvatska. Za 2018 g. Hrvatska je dobila dvije utrke, na Rabu i u Opatiji.
Pichler se našao kao gost u više uloga na tom okupljanju. Kao jedini predstavnik Hrvatske za AAT kup, pored toga kao aktivni triatlonac /66 g./ s hrvatskom licencom, za 2017 g. osvojio u svojoj kategoriji prvo mjesto. A s austrijskom licencom osvojio je KTRV kup. Jedini je u Austriji od svih kategorija koji ima prva mjesta u oba kupa.
U programu je na osnovu gornjih uloga triputa apostrofiran i za sportske uspjehe nagrađen kvalitetnom opremom i vaučerima.
HSV je klub s više od 900 članova. Nagrađenih je bilo 42 od mlađih uzrasta i 54 u seniorskim kategorijama. Samo druženje uveličao je svojom prisutnošću predsjednik Koruške dr. Peter Kaiser.

08. 01. 2018.