Katja Bengeri prva u Sloveniji

KKK Varteks

09. 07. 2018.

Članovi Kajak kanu kluba Varteks Katja Bengeri, Roko Bengeri, Nikola Novosel i David Šestak nastupili su na četvrtoj utrci Europskog kupa u slalomu za mlađe dobne kategorije koja je održana na rijeci Soči u mjestu Solkan pokraj Nove Gorice u Sloveniji. U konkurenciji više od 300 natjecatelja iz 22 zemlje održane su dvije utrke.
Na prvoj utrci kadet Roko Bengeri u disciplini kanu jednosjed (C-1) osvojio je treće mjesto, a u disciplini kajak jednosjed (K-1) bio je 10. Katja Bengeri je u disciplini kanu jednosjed (C-1) juniorke osvojila treće mjesto, a u disciplini kajak jednosjed (K-1) 5. mjesto. Nikola Novosel bio je 37. u disciplini K-1 juniori, a kadet David Šestak u disciplini K-1 plasirao se na 64. mjesto.
Na drugoj utrci Katja Bengeri je u disciplini C-1 juniorke osvojila prvo mjesto, a u disciplini K-1 drugo mjesto. Roko Bengeri je u disciplini C-1 zauzeo 12. mjesto, a u K-1 bio je 20. Nikola Novosel plasirao se na 38. mjesto u disciplini K-1 juniori, a kadet David Šestak u disciplini K-1 plasirao se na 67. mjesto.
U bodovanju nakon održane dvije utrke Katja Bengeri pobijedila je u ukupnom poretku kanu jednosjeda (C-1), a u kajaku jednosjedu (K-1) bila je treća.

09. 07. 2018.