Kastel: Spremni smo za prvenstvo

Gorica - Varaždin 1:1

12. 08. 2017.

U generalki pred početak prvenstva u Drugoj HNL NK Varaždin je u Velikoj Gorici odigrao s drugoligašem Goricom 1:1.
Bila je to zanimljiva utakmica kvalitetom dviju podjednakih momčadi. Varaždin je nakon nekoliko propuštenih prilika došao u vodstvo u 51. minuti golom Glavice, a izjednačio je Matošević u 72. minuti.
– Sasvim solidna utakmica s puno prilika na obje strane. U ofenzivnom smislu bili smo dobri, ali u defenzivi malo slabiji. Mogli smo pobijediti, mogli su i oni, ali na kraju je rezultat realan. Moramo ipak znati da smo igrali protiv vrlo dobre, iskusne momčadi Gorice koja već dugo igra zajedno i dobro se poznaje. Mogu reći da smo spremni za početak prvenstva. Neke stvari sada su mi puno jasnije, a u ovoj utakmici nismo mogli računati na Šafarića i Jerteca koji su ozlijeđeni, dok s Mesarićem, Ćelićem i Martincem nisam htio riskirati jer su se tek oporavili, ali oni će igrati u nedjelju u Kupu protiv Slobode – rekao je trener Varaždina Zoran Kastel.
Očekivalo se da će Kastel opet malo izmješati sastav ne bi li sakrio neke taktičke finese, ali čini se da će momčad koja je istrčala na travnjak u Velikoj Gorici ipak biti ona udarna, uz možda, dvije-tri izmjene. Varaždin je nastupio u formaciji 4-3-3: Nevistić, Bamidele, Senić, Sambolec, Vuk, Hranilović, Šimek, Golubar, Sačer, Erić, Glavica. Još su igrali: Gavranović, Drožđek, Petrović, Jagačić, Kolarić, Kebiru, Težak, Bagarić, Kulenović.

12. 08. 2017.